frida.bg
масло

Кое е най-подходящото натурално масло за вашия тип кожа?

Сега е идеалният момент да включите натуралните масла в ежедневната си хидратираща грижа. Те са просто невероятни! Изключително богати на витамини, минерали, антиоксиданти и хидратиращи съставки, те притежават способността да преобразят кожата ви и то по естествен начин! Разпространено е схващането, че маслата омазнават кожата, но това не е точно така. Стига да използвате ПРАВИЛНОТО масло за вашия тип кожа, това не е никакъв проблем. Затова решихме да съберем най-добрите масла за всеки тип кожа, а оттук нататък изборът е ваш!

Ако кожата ви е нормална…

Ако имате нормална кожа най-доброто натурално масло за вас е това от тиквени семки. Богато на витамин А, витамин С и цинк, то е подходящо за всички типове кожа, но най-вече за нормалната.  Да не забравяме и изключителното арганово масло, което има невероятни ползи за кожата. То я предпазва от преждевременно остаряване, поява на бръчки и фини линии. Аргановото масло също така поддържа кожата ходратирана в дълбочина и я предпазва от поява на несъвършенства.

Ако кожата ви е мазна или смесена…

Най-добрите масла за склонната към омазняване кожа са маслото от жожоба и маслото от гроздови семки. Маслото от жожоба ще помогне на кожата ви да балансира омазняването, а антиоксидантите и мастните киселини в него ще я подхранят, омекотят и защитят в студеното време. От друга страна, маслото от гроздови семки е изключително леко и се абсорбира бързо, без да оставя мазни следи. То притежава хидратиращи и противовъзпалителни свойства

Ако кожата ви суха…

Най-добрите масла за суха кожа определено са бадемовото масло и това от кайсиеви ядки. Бадемовото масло хидратира в дълбочина, а сухата ви кожа направо ще го погълне за секунди. Маслото от кайсиеви ядки се абсорбира бързо и може да се използва като нощен серум, тъй като съдържа голямо количество  β-ситостерол, притежаващ противовъзпалителни и изключителни овлажняващи свойства.

Ако кожата ви е чувствителна…

Най-добрите масла за чувствителната кожа според специалистите са маслото от авокадо и конпеното масло. Маслото от авокадо е пълно с витамини от групата В, както и с мощни антиоксиданти като витамини А и С. Благодарение на тях маслото от авокадо подсилва процесите на възстановяване на клетките в епидермиса и успокояването на раздразненията. Конопеното масло е изключително подходящо за възпалена кожа, тъй като подпомага нейното бързо възстановяване.