frida.bg
време

Нямате време? И как да създадем време за успеха в живота си

„Нямам време!“ е оправдание, което всички ние изплзваме, когато не искаме да създадем време за нещо в живота си. Дали от прекалена привързаност към зоната си на комфорт или откровен мързел, факт е, че пропускаме много възможности, просто защото не създаваме пространство в деня си за тях. И успехът все ни се изплъзва, а неудовлетворението от себе си … е, за него някак остава време.

Ако обаче имате цел или мечта, трябва да имате време, в което да я постигнете. Няма значение колко сте заети. Всички мислим, че сме по-заети, отколкото сме. И е факт, че именно хората, които някак успяват да създадат време в натоварените си графици, за да работят върху мечтата си, успяват.

Но как да създадем време в този луд свят?
Осъзнайте, че не сте толква заети, колкото си мислите

Вероятността да не сте толкова заети, колкото мислите е голяма. Повечето хора разпиляват времето си просто защото им липсва организация или обичат да се мотаят. Помислете за това и преценете как да разпределите времето си така, че да ви остава пространство за себе си, за създаване на мечти, както и за работа по тяхното осъществяване.

Делегирайте

„Нямам време!“ е любима реплика на хораа, които искат да правят всичко сами и не се доверяват на някой друг за част от задачите си. Е, ако искате да останете там, където сте – продължавайте в същия дух. Просто няма да имате никаква възможност да надигнете глава и да погледнете на нещата в перспектива. Ако искате да постигнете някакъв по-голям успех или да сбъднете мечта – започнете да делегирате задачите си. Нека хората около вас ви помогнат, а вие – използвайте свободното си време, за да развивате умения и да творите собствения си живот!

Медитирайте

Може би това не е „типичният“ съвет за постигане на успех в живота, но е практика, която наистина СЪЗДАВА време и ни помага да псотигнем успех в живота си. Но как? Първо, осъзнаваме приоритетите си и вътрешния си център. Второ, осъзнаваме, че времето е константно, единствено нашето мислене го кара да лети с бясна скорост. Трето, в тишината на ума си взимаме най-добрите решения и мобилизираме енергията си за действия, които ще ни отведат на едно място – там, където ще се чувстваме щастливи и успешни!