frida.bg
соло

Защо всяка жена трябва да пътува соло поне веднъж в живота си

Все повече жени се отправят на соло пътешествие и в това има по-дълбок смисъл, отколкото можете да си представите. Самата аз скоро се завърнах от своето първо соло приключение и знам, че не съм единствената. Все повече жени се осмеляват да направят нещо само за себе си, да изживеят мечта, да останат сами на място, което не познават, за да научат малко повече за себе си. И знаете ли, това наистина помага!

Иска се смелост, решителност и адаптивност, за да поемеш на своето пътешествие абсолютно сама. Но всяка стъпка, която направите в тази посока ще си заслужава. Защото това пътуване е нещо повече от разходка до далечно градче, богато на забележителности. Това е пътуване навътре много повече, отколкото можете да си представите.

Защо всяка жена трябва да пътува соло поне веднъж в живота си?
Поемане на пълна отговорност за себе си

Да, когато си сама на напълно непозната територия и сред култура и хора, за които не знаеш абсолюно нищо, поемането на 100% отговорност за себе си е нещо, от което не можеш да избягаш. Няма wifi, за да проверяваш каквото ти е нужно, няма обхват и телефонът става напълно неизползваем. Налага се да взимаш сама абсолютно всички решения – в коя посока ще тръгнеш, ще подготвиш ли маршрута си, как ще стигнеш от летището до хотела, какво ще вечеряш, ще си направиш ли график или не… И така трябва да бъде и в реалния живот. Всичко в него зависи изцяло от нас, защото нашия живот е единствено наша отговорност!

Излезте от зоната си на комфорт

Това е едно от най-хубавите неща, които могат да ни се случат и в същото време – едно от най-плашещите. Но само ако се научим да приемаме непознатото като приключение ще разширим границите си на комфорт и ще почувстваме истинската свобода. Истината е, че можем да се чувстваме прекрасно навсякъде и по всяко време, защото това зависи от вътрешното ни състояние. А него определяме само и единствено ние!

Наслаждавайте се на собствената си компания

Това не изключва да се започнаваш с нови хора, но какво ще кажете за романтична вечеря само за вас? Няма нищо по-хубаво от това да започнете да се наслаждавате на себе си и собствената си невероятна компания. Защото единствено тогава ще сте способни да се насладите качествено на компанията на някой друг. Ако не вярвате, опитайте!

Доверете се на инстинктите си

Има ситуации, които не можем да предвидим, колкото и старателно да сме се подготвили. За мен това беше счупването на телефона ми по средата на почивката. И какво ако нямам контакт с близките ми, интернет и света. Е, нищо. Просто продължавам напред и го приемам като знак – всичко е наред. Инстинктът ни може да ни покаже какво да правим, когато нямаме идея какво да правим. Например, може да се изгубим, да си счупим телефона и още 1оо неща, които не влизат в плановете ни. И какво от това? Соло пътуването е приключение без „наръчник за оцеляване“. Само 100% женски инстинкт и резултатът ще е удивителен, а вие – ще се чувствате много по-истински, много по-себе си!