frida.bg

3 супер йога асани, с които бързо ще стегнете коремните мускули

Факт е, че йога може да успокои ума, да редуцира стреса, както и да ни направи по-гъвкави. Но също така с помощта на йога упражненията или „асани“ можем да стегнем изцяло коремните мускули. Мускулите на корема имат много важна роля във всяко едно наше движение.

Коремът се намира в центъра на тялото и поддържа правилната позиция на гръбначния стълб и скелета. Ако имате болки в долнтата част на гърба и кръста, тези упражнения със сигурност ще ви помогнат да се справите с болката.

Трябва да знаем, че йога може да ни помогне да стегнем и изваем корема, но също така и да се справим с много физически неразположения като изкривявания и болка в гръбначния стълб. Опитайте тези йога упражнения още днес, а най-добре намерете добър йога учител, който безопасно и ефективно да ви въвде в необятния свят на йога!

Поза „Дъска“

Тази поза се използва често в малко по-динамичните стилове йога като ащанга и виняса. Тя подпомага изграждането на силен корем и цялостна издръжливост. Освен това с нея ще заздравите ръцете, раменете и мускулите на гърба. Китките са поставени точно под раменете. Много важно е да държите корема стегнат – „издърпан“ нагоре, раменете активни, а тазът – ниско долу. Цялото тяло трябва да е в една линия. Можете да спуснете лактите на пода, за да влезете в ниска дъска. Задръжте в асаната от 5 до 10 вдишвания и издишвания!

Поза „Лодка“

Баланс и задзравяване на кремните мускули – това е една от най-добрите асани за извайване на плоско коремче и силен вътрешен център! Варинат 1: коленете са свити под прав ъгъл, стъпалата в контрашпиц. Изтеглете коленете колкото се може повече към гърдите, раменете са назад. Вариант 2: изпънете колете и повдигнете ръцете нагоре, за да усложните баланса. Задръжте между 5 и 10 вдишвания и издишвания.

Поза „Гарван“

Това е един от сложните баланси в йога, който изисква силна коремна преса, баланс и исдръжливост. Но именно „Гарван“ е една от асаните, които ни помагат да изградм наистина силен корем. Тази асана изграда сила в китките, раменете и най-вече – в коремната област. Препоръчително е да се навлече в балансите на ръце под ръководството на учител. Затова намерете вашия йога клас и започнете редовна практика. С йога ще изградит сила, баланс, гъвкавост, издръжливост и спокоен ум!