frida.bg

Фотограф премина 14-часов планински преход за тези епични сватбени снимки (галерия)

Trolltunga, или „Езикът на трола“ е сред най-известните скални образувания не само в Норвегия, но и в целия сват. Скалата се намира в долината Скегедал, в близост до южния град Ода в Норвегия. Мястото, което привлича стотици хиляди туристи всяка година, често се превръща във фон за спиращи дъха снимки. Вероятно сте виждали подобни страхотни фотографии във Facebook, Instagram и други социални мрежи, в които фотографиите са сред основните инструменти. Фотографката Прискла Валентина наскоро бе помолена от влюбена двойка да заснеме техните сватбени снимки именно на известната скала, разкриваща пасторална гледка. Макар и първоначално предизвикателството да звучи трудно осъществимо и прекалено сложно, особено по отношение на пренасянето на нужната фотографска екипировка на място, Валентина все пак се съгласява и впоследствие успява да заснеме серия епични сватбени снимки, на които може би леко ще завидите, но, и от които ще се вдъхновите за своя собствена уникална фотосесия.

Като се има предвид колко време е нужно за да се достигне „Езикът на трола“, екипът е трябвало да тръгне много рано сутринта, преди изгрев слънце, тъй като светлината в тази част на Европа не е подходяща за повече от час или два през деня, което налага планът да е с перфектно изграден график. В 5:30 ч. всички от компанията вече са тръгнали на път.

След това идва не по-леката задача да се изкачи скалата, а Валентина изминава целия маршрут, докато носи 17 килограмова камера, обективи и допълнително оборудване…в дъжда

Това беше „невероятно ужасен 14-часов преход (общо в двете посоки-до скалата и наобратно), но си заслужава, тъй като това е може би най-епичната гледка на Земята“ – казва Валентина.

След като стигат до „Езикът на трола“ , двойката опъва палатката си, да се преоблече и двамата влюбени да  се подготвят за красива, официални, екзотична, вълнуваща и епична фотосесия, с която да отпразнуват любовта си, благодарение на отдадеността и професионализма на фотографката Прискла Валентина.