frida.bg

3 йога асани, с които ще изваете секси стегнати бедра

Може би смятате, че йога упражненията са просто за разтягане, но истината е, че асаните отиват много по-далеч. Те ни помагат да изградим едновременно сила, гъвкавост, мобилност и издръжливост в цялото тяло. Като йога преподавател мога да кажа, че първа стъпка във всяка йога практика е да заземим цялото си тяло с упражнения, които засилват и заздравяват нашата база – бедрата. Истината е, че имаме нужда от силна база и стабилност – буквално и метафорично. Йога асаните могат да ни помогат много в това отношение. Опитайте тези 5 асани в своята фитнес програма и задръжте във всяка от тях от 3 до 5 минути като се опитвате да дишате плавно и равномерно. Правете ги през ден и ще забележите разликата – стабилни, стегнати и най-вече  – силни бедра!

Поза „Войн I“

Тази мощна йога поза заздравява предната част на бедрото като в същото време разтяга задното бедро. Асаната развива сила в долната част на тялото и в същото време работи за подобряване на нашата стабилност и баланс. За да я направите разтворете широко стъпалата, едното стъпало сочи право напред, свийте коляното под прав ъгъл. Другото стъпало е под 45 градусов ъгъл, бедрото е изпънато. Стегнете корема и изтеглете ръцете нагоре. Задръжте между 5 и 10 вдишвания и издишвания.

Поза „Столче“

https://www.instagram.com/p/BbTqCv8DDP6/?tagged=chairpose

Тази класическа йога асана ще стегнете цялостно бедрата, дупето и корема. Тя активира всички мускули в тези зони, чиято цел е да запазят нашия баланс. Застанете със събрани едно до друго стъпала и своите коленете като внимавате те да не отиват прекалено напред. Правилото за коленете е, че те трябва да бъдат свити под прав ъгъл. Коремът е стегнат и прибран навътре,  а ръцете теглят нагоре и издължават гръбначния стълб. Задръжте между 5 и 10 вдишвания и издишвания.

Поза „Издължен ъгъл“

https://www.instagram.com/p/-Oqxy8PXGv/?tagged=extendedsideanglepose

Тази асана е истинско предизивкателство, което стяга бедрата и в същото време прави тазобедрените стави по-гъвкави. Както при много други асани в йога коремът е стегнат, бедрата са стегати, а стъпалата са стабилно поставени на земята. Гърдите са отворени, а едната ръка е поставена от вътрешната страна на сгънатото под прав ъгъл коляно, другата активно тегли в диагонал. „Изтегнат ъгъл“ е асана, която ще огъвкави цялото ви тяло и ще ви помогне да изваете стегнати и секси бедра!

За най-добри резултати с помощта на йога асаните посетете йога клас с добър учител, който да ви помогне в безопасното и ефективно усвояване на йога!