frida.bg
Мила Йовович

Съветите за здраве и красота, които всяка жена на 40 трябва да знае

Макар да вярваме, че 40-те са новите 30 (в крайна сметка това наистина са само цифри!) има неща, свързани със здравето и красотата, които се променят. Съветите за 20-годишните са доста простички – слънцезащита, хидратация, упражнения и здравословно хранене.

На 40 обаче в тялото се случват промени, които започваме да забелязваме. Например, партитата до късно вечер съвсем вече не са за нас, защото тялото ни не може да се възстановява бързо след „парти” изчерпване. Започваме да предпочитаме да се виждаме с приятелки на чаша вино и страхотна вечеря, защото предпочитаме качеството на живота и знаем, че го заслужаваме.

40-те е една прекрасна възраст – носим своята увереност с усмивка, защото знаем кои сме и познаваме своята сила! Но какво още трябва да знаем, за да поддържаме здравето и красотата си в перфектна форма?

Кои са „правилните” витамини?

Витамин В12 е сред витамините, които започват по-бавно да се усвояват с времето. Затова е добра идея витаминът да се взима редовно под формата хранителна добавка. Нека не забравяме и калция, който е изключително важен за тва да поддържаме здравето на костната ни система, както и да се предпазим от фрактури в следващите десетилетия. Магнезият също има огромно значение. Той има отношение към кръвното налягане, което с възрастта започва да се повишава. Магнезият повишава абсорбацията на калция и подпомага функционирането на мускулите, нервната система и сърцето. Добавете и калий, омега-3 мастни киселини, пробиотици и витамин D и ще имате целия букет, нужни витамини, за да изглеждате и да се чувствате прекрасно в кожата си!

И „правилните” упражнения

Движението остава изключително важно, но просто рябва да изберем правилните упражнения за нас. Ако все още не сте открили вашия идеален наччин на движение, време е да го направите сега. Разходки в парка или в природата всяка седмица, извеждане на домашния любимец, умерено бягане на чист въздух, групови занимания или йога! Важно е да поддържаме силата в мускулите си и да раздвижваме ставите, без да ги натоварваме. Умереността е ключът към здравословният начин на живот на жената на 40 и сме сигурни, че упражненията 2 пъти седмицно ще се отразят прекрасно и на настроението ви!

Превърнете медитацията в начин на живот

Работа, стрес, отговорности, тийнейджъри… Всичко това може да бъде много изтощително. На 40 често забравяме за себе си в грижа за другите. Но трябва да знаем, че грижейки се за собствения си вътрешен мир, ние ще имаме много повече ресурс, който да дадем на другите. Затова е изключително важно да намерите занимание, което ще ви помага да се освобождавате от напрежението. Дали ще е хоби, четене на книга, медитация или просто готвене. Стига да го правите с любов и да се чувствате добре, правете го. За себе си!

Наспивайте се добре

Наспивайте се за здраве и красота! Стоенето до късно просто вече не е за вас. Особено когато трябва да изглеждате и да се чувствате прекрасно на следващата сутрин. Направете съня си приоритет, грижете се за прекрасното си тяло и се обичайте – ако не днес, кога?