frida.bg

Хидратацията: изключително важна и в студените месеци

Много често хидратацията е водеща здравна тема в летните месеци, просто защото е явно, че телата ни имат нужда от вода. Но замисляли ли сте се, че достатъчната хидратация е изключително важна и през зимните месеци? Когато температурите започнат да стават все по-ниски, последното нещо, за което си мислим е чаша студена вода. Просто защото тялото ни никак няма нужда от допълнително охлаждане.

И точно поради тази причина леко пренебрегваме и дори избягваме течностите през зимата. А те са точно толкова важни за здравето ни, колкото и през лятото. Течностите ни помагат да регулираме температурата в тялото си и са от изключително значение за правилното фуункциониране на тъканите, органите и клетките ни. Водата също така засилва имунната ни система като по този начин ни предпазва от типичните вируси, характерни за зимата.

Как да направим водата по-привлекателна, без да изстудяваме тялото си в студеното време – имаме няколко топли идеи!

Започнете деня си с топла вода с лимон

Хидратацията е изключително важна сутринта, когато тялото ни има огромна нужда от течности. Започнете деня си с чаша топла вода с лимон! Тази вълшебна напитка ще засили имунната ви система, ще балансира нивата на pH в тялото ви и ще ви даде енергия!

Заменете чашата вода с топъл билков  чай

Билковият чай е идеалното решение да останем хидратирани през зимните месеци. Тъй като не съдържа кофеин той няма диуретичния ефект на кафето и черния чай. Всяка глътка аромат ще направи хидратацията в дтуденото време лесна, вкусна и ароматна!

Наблегете на топлите супи

Храната е един от най-приятните начини да си набавим вода. През зимата няма толкова богато разнообразие на плодове и зеленчуци, богати на вода, но все пак може да си направим една вкусна салата със зимни зеленчуци или да хапнем една сочна есенна ябълка. Но най-добрият съет е да наблегнете на топлите зеленчукуви и не само супи! Топлината в тях ще сгрее тялото ви и ще го хидратира по-най-добрия възможен начин!