frida.bg
кристалите

Кристалите, които ще ви предпазят от негативната енергия

Ние сме енергийни същества и непрекъснато взаимодействаме в енергията на другите хора. На някои от нас това може да звучи леко налудничаво, но според квантовата физика и милионите й поддръжници това са реалните факти, а ние сме направени от множество слоеве вибрираща енергия. Всеки слой притежава своя специфична вибрация и цел. Физическото ни тяло всъщност се състои от тези енергетични пластове, в които нашата душа осъзнава съществуването.

И нашата енергия непрекъснато взаимодейства с енергията на другите хора и неща около нас. Понякога енергията на другите е добра и усещането е, че сме „заредени” с нещо положително, но друг път се чувстваме като изцедени.  Точно тук кристалите могат да са ни от голяма помощ. Тяхната специфична енергия може да ни помогне да се предпазим, когато енергията на средата около нас не е добра за нас.

Затова е добре да знаем как да се предпазим, но и как самите ние да не генерираме и задържаме отрицателна енергия. Можем да влияем на собствената си енергия с различни практики и най-вече – чрез силата на кристалите. Те притежават способността да взаимодействат и променят електромагнитната енергия в тялото ни, както и да възвръщат нейния баланс.

Кои са най-мощните кристали за предпазване от негативна енергия?
Черен турмалин

Черният турмалин е един от най-силните кристали за очистване и трансформиране на негативната енергия в позитивна. Той ще ви предпази от влиянието на електромагнитните вълни на хората около вас и ще отблъсне т.н. негативна вълна обратно към изпращача. Черният турмалин също така ще ви помогне да се справите с енергийните блокажи в тялото ви, особено с тревожността, страховете и стреса, които се натрупват в ложето на първа чакра.

Черен оникс

Черният оникс носи енергия, която активира у нас вътрешната сила, самочувствието и концентрацията. Той ще абсорбира негативната енергия около вас и ще противодейства на негативната енергия около вас като я неутрализира. Черният оникс се свързва с първа чакра, заземяването и сигурността. Може да се ползва по време на медитация за намаляване на стреса и тревожността, както  за активиране на вътрешната сила.

Тюркоаз

Тюркоазът не само ще предпази аурата ви от нашественици, той ще ви помогне да подобрите комуникацията си, както и това да изразявате себе си в света по-пълноценно. Тюркоазът се свързва с пета чакра, която отговаря за комуникацията и казването на своята собствена истина. Овен това този наситено син камък ще ви донесе спокойствие и прошка. Стига да насочите мислите си в тази посока и да го носите като талисман на истината и вътрешния мир.