frida.bg
увереност

Съветите за убийствена увереност, които ни се иска да знаехме по-рано

Има една безапелационна истина – единственото умение, което ни е нужно, за да живеем добре е увереност. Ако аз вярвам в себе си ще направя така, че да науча всичко, което ми е нужно, за да вървя напред, да получа работата на мечтите си и да имам взаимоотношенията, които ще ме удовлетворяват. Но някъде между аритметиката и зубренето на уроци, нашите мили учители и родители изпуснаха да ни научат на това важно умение. И е време да се научим сами, но не и без помощта на утвърдените лидери в тази сфера. Учителите са навсякъде около нас, стига учениците да са готови, нали? А вие, готови ли сте да придобиете убийствена увереност, с която да покорите върховете в собствения си живот?

Представяме ви уроците на трима лидери, които ни се искаше да знаем по-рано!

Увереността е умение, което всеки от нас трябва да изгради

И това умение иска само едно нещо от нас – практика, практика, практика! Това е урокът, който ни дава доктор Иван Йозеф, университетски преподавател и треньор по увереност. Проблемът с увереността в себе си, според него, идва, когато ние очакваме просто да я имаме и не правим нищо по въпроса да я придобием. Според него трябва съвсем съзнателно да практикуваме това умение във всеки удобен случай, защото увереността казва само едно: „Аз мога и ще се справя страхотно!“.

Излъжете тялото си, че сте уверени и наистина ще станете

Езикът на тялото има значение! И добрата новина, според социалният психолог Ейми Къди, е следната – ако ние „излъжем“ тялото си, че сме уверени, придобивайки език на тялото, който буквално крещи УВЕРЕНОСТ, то ние ще станем такива, без да се усетим. Какво означава да „изиграем“ увереността си? Това означава да си позволим да заемем място около нас, да се разширим, да се изправим и да излъчваме сила. Ако направим жест, който излъчва сила нашя мозък автоматично ще се препрограмира на тази вълна. А именно – ще станем много по-уверени в себе си!

Изберете да сте уверени, изберете да обичате себе си!

Ашли Греъм, един от супер успешните +size модели в света ни учи, че увереността в себе си е избор, любовта в себе си е избор, който трябва да правим всеки един ден и във всеки един момент! Защото всичко започва с думите: „Обичам всяка част от себе си!“

Какъв е вашия съвет към хората около вас? Бъдете ученик, но бъдете и учител! Споделяйте увереността си учете другите хора около вас – те също имат нужда от това да разберат, че увереността е умение, което ги чака на една ръка разстояние. Само трябва да си я вземат!