frida.bg
филмите

Най-добрите „страшни филми“, които да гледате на Хелоуин

Нощта на 31-ви октомври ще бъде специална! Ако нямате планове да летите с метла или да се превъплъщавате в зомби, ядящо хора за закуска – имаме предложение за вас! Отбележете този ден като си направите страшна кино вечер с най-добрите класически филми за духове, призраци, зомбира, кръв и проклятия, които някога човешкият гений е измислял. И не забравяйте да си направите Блъди Мери и да украите хола си с тиква. Нощта на Хелоуин е!

Вижте още: Хелоуин –древна мистика с модерна адаптация

Кои са най-добрите „страшни филми“, които да гледате на Хелоуин

„Семейство Адамс“

„Семейство Адамс“ е класика, която можете да гледате заедно с децата си. Тези забавни, духовити и приятелски настроени мрачни хора ще ви накарат да погледнете от смешната страна на живота по един наистина нетрадиционен начин. Те са обсебени от смъртта, зазрухата и причиняването на болка. И все пак семейната привързаност и любов е това, което ги крепи в едно хармонично цяло. Гледайте „Семейство Адамс“! Какъв по-добър повод от Хелоуин!

„Булката труп“

Гледайте „Булката труп“ на Тим Бъртън, за да разберете какво е да се ожениш за девойка труп и как смъртта и любовта могат да съществуват заедно. И дори това да доведе до щастие и много комични моменти!

Вижте още: Тим Бъртън: Всеки ден е Хелоуин

„Паранормана активност“

Този филм си заслужава да си припомним какво е стархът от първо лице. „Паранормална активност“ е нещо средно между риалити и хорър и със сигурност ще накара косата ни да настръхне от допира ни с неизвестното. Да не забравяме слогъна: ПО ДЕЙСТВИТЕЛЕН СЛУЧАЙ!

„Паник стая“

Провокирайте страха си от инвазия в собствения си дом с този изпълнен с напрежение филм! Хелоуин е идалният ден да осъзнаем страховете си. А вие заключихте ли вратата си три пъти тази вечер?

Вижте още: Да изчистим енергията си в магичната нощ на Хелоуин

„Слийпи Холоу“

Какво е страшен филм без присъствието на Джони Деп? Невероятна срашна приказна история, дело на Тим Бъртън, с която ще се потопите в готическия стил на страха. Класика, която просто трябва да гледате на Хелоуин!

Франкенщайн

Класика от Мери-Шели, която оживява, а филмът „Франкенщайн“ е легенда, която със сигурност трябва да включим в страшната кино вечер!

„Вещиците от Истуик“

Вижте Шер, Сюзън Сарандър и Джак Никълсън в тази вечна класика, която оживява пред нас. Как желанието да притежаваш някого може да те накара да започнеш да използваш черна магия? Е, филмът си заслужава. Гледайте го!

Вижте още: Как да разпознаем съвременната вещица у себе си?

Снимки: IMDb