frida.bg
серум

Околоочният серум с масла, от който се нуждаете тази есен

Околоочната ни зона има нужда от по-специални грижи през есента, а този околоочен серум ни дава всичко, от което зоната около очите ни се нуждае! Той перфектно се комбинира със стандартния ви крем за очи (ако ползвате такъв!) и не омазнява кожата около очите.

Най-добре е да се нанася вечер, за да могат съставките най-пълноценно да се усвоят от финия епидермис в тази специална зона на лицето. За да си направите този прекрасен обновяващ серум имате нужда от още по-прекрасни и благоуханни натурални масла. Специалните съставки в тях ще хидратират кожата около очите ви и ще намалят т.н. подпухване в тази зона.

Какво ви трябва?
  • кокосово масло – 1 ч.л.

Кокосовото масло се използва за базово масло. То попива бързо и не омазнява. Кокосовото масло е отлично средство за хидратация на клетките и подхранването на кожата в студените месеци, когато тя е изложена продължително на слънце, вятър и понякога доста ниски температури.

  • масло от арника – ½ ч.л.

Маслото от арника ще подпомогне кожата около очите ви да се предпази от подпухването рано сутрин, както и ще редуцира тъмните кръгове и торбичките около очите. Естествено този ефект изисква постоянство и ежедневна грижа за околоочната зона.

  • масло от шипки – 1 ч.л.

Маслото от шипки е известно със способността си да редуцира фините линии. То съдържа безценни аминокиселини, които хидратират кожата в дълбочина. А витамин С в маслото от шипки доставя на епидермиса необходимото количество антиоксиданти, които я предпазят от свободните радикали.

  • масло от моркови – 6 капки

Маслото от моркови притежава уникалната способност да възобновява кожата около очите . Това „умение” маслоот от моркови дължи на високото съдържание на витамин А, Е, ретинол и бета-каротен. Ретинолът предпазва зоната от поява на фини линии, стимулира образуването на колаген и хидратира в дълбочина.

  • масло от кипарис – 3 капки

Маслото от кипарис има детоксикиращи и диуретични свойства и благодарение на тях подпомага околоочната зона да се справи с подпухването и тъмните кръгове.

Какво още ви трябва?
  • масло от лавандула за хидратация и прекрасен аромат – 3 капки
  • витамин Е за редуциране на фините линии и изглаждане на неравностите – една капсула
  • екстракт от женско биле – 5 капки
  • бутилка с рол-он накрайник
Как да го направим?

Смесете всички съставки в бутилката с рол-он апликатор и разклатете добре. Вашият невероятен околоочен серум е готов. Съхранявайте го в хладилник, за да издържи по-дълго!