frida.bg

Зеолит: всичко, което трябва да знаем за този безценен минерал

Все още минералът зеолит не е толкова познат, а трябва! Той прави реални чудеса за здравето ни! Зеолитът е вулканичен минерал, който се формира преди повече от 300 милиона години. Най-често се използва за пречистване на водата и детоксикация а тялото. Според учените зеолитът връща баланса на pH в тялото и предовратява редица заболявания.

Какво трябва да знаете за зеолита и защо трябва да го включите в грижата за здравето си?
Мощна детоксикация

Минералът зеолит притежава невероятната способност да детоксикира целия организъм и да го пречиства от токсините и тежките метали. Той може да пречисти кръвта, черния дроб и цялото тяло, както и да спомогне за изхвърлянето на токсините извън него. Независимо дали искате да направите профилактичен детокс или имате нужда да пречистите тялото си, защото сте се подлагали на случайно или лечебно радиационно или токсично облъчване, зеолитът ще ви помогне да възстановите баланса в тялото си и да го освободите от тежките метали.

Мощен бууст на имунната система

Зеолитът е идеалното решение за засилване на имунната защита в зимните месеци, когато вирусите са почти навсякъде. Зеолитът засилва действието на белите кръвни телца и повишава броя на макрофагите, отговорни за силната имунна система. Това действие се допълва от детоксикиращия ефект, тъй като тежките метали потискат имунната система. Когато се освободим от тях, това допълнително я засилва.

Балансира чревната флора

Горните две мощни свойста на зеолита имат отражение в цялата храносмилателна система. Например, токсините водят до отслабване на имунната система. А слабата имунна система води до увеличаване на бактериите и гъбичките в тялото, което води след себе си различни заболявания на тази основа. Зелитът връща баланса като повишава добрите бактерии и уравновесява ивата на pH в цялата храносмилателна система.

Подобрява емоционалното ни състояние

Когато тялото е затлачено с токсини, тежки метали и вредни бактерии – това има реален ефект върху органите, тъканите клетките и всички биологични функции в тялото. Токсините също правят така, че хранителните вещества от храната не се усвояват пълноценно. Това неизменно се отразява на цялстното състояние на организма, включително на емоциите и настроението.

Освобождавайки тялото от всичко ненужно, зеолитът подобрява физическото ни здраве, повишава енергията ни и подпомага поддържането на положителните емоции. Когато тялото се чувства добре, емоционалното ни състояние неизменно се подобрява!