frida.bg
изневяра

Изневяра или Да? Вижте кои са фазите, през които преминава

Изневяра или Да? Това е една доста любопитна тема. Независимо дали сме били от едната или другата страна и независимо дали се опасяваме, че може да се случи и на нас, тя ни вълнува. Защото искаме да предпазим сърцето си от нараняване. Защото искаме да бъдем в честни и открити отношения с другия. А знаем, че една изневяра ще разруши представата ни, че „всичко е наред” във връзката ни. Ще създаде пропаст между нас и другия. И ще ни изправи лице в лице с проблемите, за които малко или много сме си затваряли очите от доста време.

Но какво точно е изневярата за вас?

Това е въпрос, който рано или късно ще трябва да изясните в отношенията си с любимия човек. Защо? Защото често представата на един човек е коренно различна от представата на друг. Може би за вас срещата с приятел/ка на по чаша вино или просто „ей така“ в 10 часа вечерта не е нищо специално, но за другия това да е сигнал за „нещо повече“.

Напасването на представите на двамата партньори какво „е“ и какво „не е“ изневяра е от изключително значение, за да си спестите неприятните емоции, объркването и разочарованието. Ако все още се лутате и не знаете къде да поставите своите граници или да изразите ясно какво е изневяра за вас и какво не, ви предсавяме фазите, през които преминава всяка изневяра. Тя рядко се случва изведнъж, а има много предизвестия. Вижте ги!

Фаза 1: Привличане

Това е просто инстинктивно привличане. Поглед в поглед. Невинно докосване. Небрежен чат в социалните мрежи, който гъделичка егото ни. Харесване, прикрито под ежедневни разговори. За времето, колегите и други все така безобидни теми. Но всичко това създава нещо друго – свързаност на емоционално ниво, която е много вероятно да прерасне в нещо повече. Макар и на този етап да е все така „невинно“.

Фаза 2: Преминаване към действие

Все така безобидно. Среща на кафе. Гледане на филм. Спортуване. Заедно. Някак се опитвате да намерите какво да правите заедно, защото ви е приятно с другия. И това се повтаря. Именно повтаряемостта прави нещата наистина запътили се към изневярата. Може би не искате да си го признаете, но всъщност много добре знаете какво правите. Просто ви е приятно, мислите само за себе си и не искате да поемате отговорност за действията си.

Фаза 3: Докосване

Фаза „три“ е свързана с по-директни показатели като докосване, целуване, гушкане и т.н. Дори и да не сте преминали границата на пълната интимност, трябва да бъдете наистина нащрек. Изневярата е в действие!

Фаза 4: All inclusive

Тук вече имате една класическа афера в действие, преминали сте всички граници и сте правили секс. Е, вече имате истинкси проблем. Особено ако обичате партньора си. рябва да се изправите лице в лице с реалността и да си зададете много въпроси. Какво искате? И можете ли да живеете в лъжа? И с колко човека всъщност изневерявате по различните показатели? Какво ще изберете?