frida.bg
Louis Vuitton

Louis Vuitton: стилни акценти от колекция пролет/лято 2018

Да, у нас известната Louis Vuitton е известна предимно с чантите тип „реплика”. Е, няма лошо в това стилът на френската марка да стигне до всяка жена на достъпна цена. Но нека не забравяме величието на първоизточника и да надникнем в най-новата колекция на бранда за пролет 2018 година!

Стилни акценти от новата колекция на Louis Vuitton

Точно затова разгледахме обстойно новата колекция на Louis Vuitton за пролет/лято 2018 година. Тя бе представена в Париж по време на френската Седмица на модата. Модното събитие се проведе не къде да е, а в самия Лувър.  А колекцията е дело изцяло на главният дизайнер французинът на бранда Никола Гескиер.

Колекцията на Гескиер от една страна отразява величието на Лувъра. Акценти като обшити в злато и сребро фракове в комбинация с така модерните напоследък „атлейжър” или спортни силуети бяха в центъра на вниманието. Резултатът е доста мблематичен анахронизъм, който Гескиер определя като доста интригуващ. А въпросът е можем ли въобще да включим дрехи от времето на Мариа Антоанета в съвременното ни градско облекло? Louis Vuitton иска да ни убеди, че това е напълно възможно.

Колекцията на Louis Vuitton е запомняща се, дръзка и с необичайни контрасти, които са всичко друго, но не и скучни. Красиво избродирани корсети в комбинация с къси спортни шорти?  Louis Vuitton им казва „Да!” още идното лято!

Louis Vuitton 2018 – анахронизъм, който пренарежда тенденциите

Колекцията на Louis Vuitton беше черешката на тортата в Париж, защото имаше честта да затвори Седмицата на модата за пролет/лято 2018 година. Интересното тази година е, че за първи път колкцията на френския бранд беше открита от чернокож модел с американски и африкански корени. Това е Джени Фърман, която представи един от емблематичните тоалети на Louis Vuitton!

Моделът а афро-американски корени Джени Фърман, който откри събитието на френската марка
Моделът Фелис Нова представя модел от колекцията на Гескиер
Моделът маша Скокова в рокля, обсипана в блясък от колекцията на Louis Vuitton
Акценти като изяшна малка чантичка в комбинация със спортна рокля са в основата на концепцията на френския бранд

Снимки: БГНЕС