frida.bg
вещица

Как да разпознаем съвременната вещица у себе си?

С наближаването на Хелоуин се замисляме за магии, вълшебства и … съвременната вещица!! Всички знаем колко популярно стана наполседък да се говори за възраждането на женската енергия и освобождаването на женската сила от външното (и не само!) потисничество. Точно това са се опитвали да правят и вещиците от незапомнени времена. Да бъдат себе си, да владеят женската си енергия и да я използват. И точно заради тази своя мистична сила, но най-вече зарди страха, който тя поражда, са били изгаряни на клада и избивани.

„Аз съм малко вещица!“

Шаде

Говорим си за модерни вещици от една страна, за да отдаем почит към смелостта на вещиците преди нас. Тези, които са мислели различно и са дръзвали да не вървят по отъпкания колективен път. От друга страна как по-добре да наречем жена, която притежава своята собствена сила?

„Аз вярвам в духове. Видях призрак в къщата на майка ми. Току-що се бях събудила и „го“видях. Нямаше форма, просто летеше из стаята.“

Шаде

Вещица е всяка от нас, която…

… се е свързала със своята вътрешна мъдрост

Всяка съвременна вещица се ръководи в своите действия от вътрешната си мъдрост или интуицията си. Естествено тя вярва, че ще получи най-добрите напътствия от нея и когато чуе тихото й гласче, се вслушва. Защото се доверява и знае, че ако следва собствения си глас, няма как да тръгне в грешната посока.

…е свързана със своята сянка

Освен това съвременната вещица опознава себе си постоянно и е свързана със своята сянка. Или с всичко онова, което повечето от нас образно казано „смитат под килима“. За съвременната вещица сянката е източник на сила, който тя не се страхува да използва.

„Искам на гроба ми да пише: „Ако искате, можете да танцувате тук“.

Шаде
… живее съобразно циклите в природата

Знаете ли в коя фаза е луната днес? Е, съвремнните вещици са наясно както с това, така и с енергийните колапси, които се случват непрестанно. Няма да се учудим ако тя ви говори за астрология, езотерика, духове и ритуали, които изглеждат сякаш от отвъдното. Е, жаждата на съвременните вещици да се потапят в мистерията на непознатото е непресъхваща. Както и енергията им.

… лекува

И най-важното, съвременната вещица може и да познава огромната сила, която се крие в крехкоо й тяло, но тя я използва, за да лекува, а не да разрушава. Тя намира начин да внесе светлина и осъзнатост в дебрите, които имат нужда. Независимо дали ще запали свещ или ще запали надежда, тя никога не забравя своята мисия!