frida.bg
нар

Масло от нар: идеалната грижа за кожата през хладните месеци

Маслото от нар е истинско съкровище в грижата за кожата! То представлява екстракт от семената на нара и съдържанието на мощни флавоноиди и пиниканова киселина имат способността да подхранят кожата в дълбочина и да я направят красива и жизнена!

Семената на нара съдържат витамин К, витамин С, витамин В6, фолат, калий и фосфор. Нарът е безценнен дар на природата, а за да се направи един килограм масло трябва да се пресоват 200 килограма сочни червени семенца, което и определя малко по-високата му цена.

Есента е прекрасен момент да добавите това скъпоценно масло в грижата за кожата си, тъй като то има невероятната способност да я предпазва от агресивни външни фактори, както и да забавя процесите на стареене.

Маслото от нар ще предпази кожата ни от увреждане

Богатото съдържание на омега-5 мастни киселини превръща маслото от нар в идеалната грижа за кожата против увреждането, причинено от свободните радикали. Противовъзпалителните му свойства ще забавят процесите на естествено стареене на епидермиса и ще й осигурят защита срещу агресивните фактори на околната среда като замърсяване и токсини. А биофлавоноидите в него, съдържащи естествен слъцезащитен фактор, ще я предазят от зимното слънце.

Маслото от нар ще подмлади кожата ни отвътре

Нарът притежава уникалната способност да стимулира кератиноцитите или основните клетки в епидермиса. Това води до по-бързо възстановяване и обновяване на кожата и младежко излъчване. Витами С стимулира еластичността и възвръща балансът в pH на кожата. А антиоксидантите в маслото от нар още веднъж ще предпази кожата ви от свободните радикали, което го превръща в едно от най-добрите натурални антиейдж масла.

Направете си антиейдж серум

Какво ще ви трябва?
  • 2 ч.л. масло от нар
  • 2 ч.л. масло от авокадо
  • 2 ч.л. масло от шипки
  • 3 капки етерично масло от маслина
  • 3 капки етерично масло от лавандула
  • подходящо бурканче за съхранение

Смесете всички масла в подходяща за целта бутилка или бурканче, най-добре да има накрайник тип „роп-он”. Разклатете добре и нанасяйте вечер върху лицето по 2-4 капки. Нежно нанесете върху кожата с потупващи движения и в никакъв случай с търкане и опъване.

Маслото от нар ще осигури фина хидратация и възстановяване на кожта през нощта, когато обновителните й процеси са най-забързани. Добавете масло от нар в грижата за кожата си още сега и със сигурност ще се радвате на сияйна и здрава кожа през хладните месеци!