frida.bg
енергията

Да изчистим енергията си в магичната нощ на Хелоуин

31 октомври – денят на Хелоуин или „samhain” – магично време, което ни напомня за мистиката, която се спотаява под привидното. Независимо дали харесвате този ден или не, този страшен празник е един добър повод да се замислите за вътрешните психични процеси на трансформация, през които всеки от нас преминава. На този ден сенките стават явни и непроявеното – проявено. Идеален момент да изчистим и обновим енергията си и да се освободим от стари връзки, които все още черпят енергията ни. Подгответе специално място и си направете свещен ритуал – тази практика работи от времето на магьосниците и троловете до днес!

Изчистете входната врата

В този страховит ден вратата е нещо повече от средство за влизане и излизане. Тя е символ на преминаването от едно състояние в друго, от познатото към непознатото, от проявеното към непроявеното. Затова първата стъпка към почистването на енергията ви трябва да е изчистването на входната врата на дома ви. Поставете няколко капки етерично масло от розмарин или градиснки чай в чаша вода и напръскайте входната си врата от всички страни като казвате: „Изчиствам вратата към позитивните неща в живота си. Позволявам на всички благословии да дойдат, добре сте дошли!”

Изчистете стаите с пало санто или тамян

Запалете пало санто или тамян и минете през всеки ъгъл на стаите в дома ви, за да ги изчистите от негативна или застояла енергия. Кажете си мислено думи, които да засилят очистването като „Изчиствам старата/чуждата/застоялата енергия в дома си. Нека свежата позитивна енергия да изпълни този дом с благословиите си!” Каквито и думи да използвате важно е намерението и това да направите ритуала като изчистване и на вътрешното си психично пространство. Защото нашият материален дом символизира нашия вътрешен дом – тялото, в което душата ни има честта да обитава!

Направете медитация

Седнете на пода с кръстосани крака и изправен гръб и вдишайте дълбоко, плавно и релаксирано няколко минути. Помислете от какво искате да се освободите и си представете си как с всяко издишване това нещо напуска тялото ви напълно. Вдишайте и издишайте осъзнато. Използвайте силата на визуализацията, за да се освободите напълно от нещата, които повече нямат място в живота ви. И това наистина ще се случи в тази магична нощ. Нощта на Хелоуин!