frida.bg
Юпитер

Пътят на Юпитер през Скорпион

Когато Юпитер влезе в Скорпион се случват невероятни неща. А добрата новина е, че те вече са започнали да се случват! На 11 Октомври планетата на щастето, късмета и чудесата Юпитер смени своя фокус. Той приключи транзита си в зодия Везни и започна пътешествие из зенита на магнетичния Скорпион. Под знака на Скорпион,  Юпитер ще проявява своята чудотворност и изобилие цели тринадесет месеца. Навлизаме в многообещаващ цикъл, пълен с изненади и много магия.

Пътят на Юпитер

Газовият гигант Юпитер се движи царствено, той не бърза. На 11 Октомври 2017г. Юпитер влиза в нов цикъл и нагазва дъбоко в недрата на Скорпиона. Там като под сценичен прожектор  ще бъдат осветени нашите тайни, желания и интимна същност. Нашите духовни търсения, вътрешни ресурси и сила ще получат мощен тласък и подем.

В продължение на цяла година Юпитер ще дава зелена светлина за трансформация в онези области от живота, които се управляват от Скоприона. Всичко свързано с този знак  детайлно и великолепно ще изпъкне като под лупа и това ще засегне всички ни. Това означава, че систематично и целенасочено ще бъдем подтиквани към философски състояния и себеопознаване.

Юпитер

Олимпиецът Юпитер

Древните римляни наричали своя главен бог Юпитер. Той бил бог на небесата, светлината и бурите, пръв сред боговете, „баща на деня“ и властелин на света. Юпитер олицетворявал гръмове, мълнии и други необикновени сили, с които владеел божества, природа и хора. Античните гърци също признавали божественото потекло на Юпитер и го свързвали с образа на гръмовержеца Зевс.

В астрономията Юпитер отново е сред първенците. Той е най-яркият обект на нощното небе след Луната и Венера, а символът му е стилизирано изображение на светкавица. Планетата е първа по големина в Слънчевата система след Слънцето и преставлява бълващ газове гигант, който осигурява нашето необезпокоявано от катаклизми космическо съществуване.

Пътят на Юпитер

Юпитер като наше второ Слънце

Юпитер е един от факторите нашата планета все още да съществува. Благодарение на солидният му размер и силното му магнитно поле, Земята бива предпазена от евентуални унищожителни удари на астериоди.

В астрологията Юпитер се свързва с чудесата и изобилието, които бълва на огромни газообразни талази. Езотерично погледнато, юпитеровата стихия е трансформираща и действа с обновяваща сила.

Пътят на Юпитер

Представете си как газовия гигант Юпитер разпръсква изобилие от Граала на Скорпиона.

Представете си всепроникващата скорпионова сила под формата на газ, който замайва със тайнственост, фанатична отдаденост и ухание на сладост. Всичко свързано с нашите дълбоки води, тайни, интимност, психика, трансформации и вътрешна сила ще се материализира, ще получи глас и ще се прояви на дневна светлина.

В зодия Везни Юпитер настройваше своя фокус върху взаимоотношенията ни и на преден план бяха нашите духовни, интимни и материални обвързаности. Някои от тези връзки оцеляха, други бяха заменени с нови.

Но всички ние по някакъв начин бяхме поставени пред въпроса „да, или не?“ в името на баланса и хармонията в живота си.

Пътят на Юпитер

Скорпионът има много различна енергия от тази на Везните. Той е дълбок и еротичен знак, от чиито звезден миг можем да се възползваме ако добре се прицелим в същността на нещата.

Ако през последната година обмисляхме какво не работи във връзките ни и решавахме тяхното бъдеще, то с влизането си в знака на Скорпион, Юпитер ни дава зелена светлина да продължим нататък и да превърнем убежденията си в действие.

Пътят на Юпитер

Скорпионът ще ни донесе нуждата да задълбаем още по-надълбоко във връзката със себе си и с другите, и ще ни подтикне към по-сериозно обвързване в рамките на интимните ни съюзи.

Скорпионът ще ни ескортира до най-дълбоките кътчета на духовните ни и сексуални влечения. С негова помощ ще открием неподозирани истини за себе си. Той ще ни води цяла година по пътя на дълбока и трайна трансформация и не бива да се учудваме ако след 13 месеца се обърнем назад и открием, че вече не сме същите.

Транзита на Юпитер през Скорпион ще освети сфери от живота ни, останали досега в сенките на тъмното и ще ни посвети в тайната да бъдем алхимици на живота си. Ще разберем колко хубаво може да бъде ако не си поставяме лимити и експериментираме.

Пътят на Юпитер

Пригответе се за 13 месеца Юпитер в Скорпион и планирайте своевременно!

Подгрейте за юпитерова любознателност и дързост, които да комбинирате с аналитичността и оздравителната сила на Скорпиона. Заедно те ще ни приближат до неподозирани състояния.

Скорпионът ще извади наяве гениите и демоните ни, а Юпитер ще направи всичко за да престанем да ги игнорираме.

Повече няма да можем да  скатаваме нито слабостите си, нито истинският си блясък.

Насладете се на един холивудски спектакъл с много въображение в стил Уашовски, и удовлетворени от шоуто смело продължете нататък. Както Стив Джобс е казал:

„Успяват само онези  хора, които са достатъчно луди да мислят, че могат да променят света. 

Пътят на Юпитер

Изображения: Кадри от филма на  Лана и Андрю Уашовски „Пътят на Юпитер“ (2015)