frida.bg
упражненията

Как упражненията могат да ни помогнат да имаме безупречна кожа

Редовните упражнения са страхотен начин да поддържаме фигурата си стегната и секси, но знаете ли, че те също така ни помагат да имаме хубава кожа и да излъчваме красота отвътре? Е, учените вече доказаха, че всяка клетка от нашето тяло се влияе по положителен начин от физическите упражнения. Само час упражнения на ден и кожата ви ще бъде по-блестяща, а вие ще започнете да излъчвате увереност със всяка ваша стъпка.

Как всъщност се слува тази магия?

Упражненията засилват кръвообращението

Целулитът и подпухналият вид на кожата ни често се дължат на слабо кръвооросяване на епидермиса. Можете да си купите скъпи кремове и да се подложите на още по-скъпи процедури, за да подобрите състоянието на кожата си. Или просто да започнете да тренирате редовнно. Забързвайки кръвообращението ние засилваме притока на кръв и кислород до епидермиса. Не случайно след едно добро кардио кожата ни изглежда леко зачервена и блестяща!

Упражненията редуцират оксидативния стрес

Свободните радикали са неизменна част от живота ни и именно на тях дължим остаряването на кожата си. Те изличат колагена от клетките ни и водят до преждевременно остаряване. Можем да им протидействаме като консумираме повече храни с антиоксиданти, но също и като се упражнявае редовно. Според нови проучвания упражненията (и най-вече йогата) действат като естествен неутрализатор на свободните радикали и по този начин действат като превенция срещу фините линии.

Упражненията намаляват стреса в кожата ни

Стресовият хормон кортизол, който ежедневно натрупваме в тялото си, се отразява на кожата ни като я прави сива, вяла и безжизнена. Стресът също така води до възпаления като появата на пъпки, както и до намаляване на количеството колаген в епидермиса. Упражненията притежават способността да намаляват стресовите хормони и да увеличават хормоните на щастието – серотонин и ендорфин.

Затова вместо да дадете „луди“ пари за тази скъпа козметична процдура, защо просто не си обуете маратонките и не направите един крос в парка? Или това прекрасно йога видео? Намасте!