frida.bg

Най-запомнящите се моменти от Седмицата на модата в Лисабон

Седмицата на модата в Лисабон, позната като ModaLisboa, ни изненада с нестандартни и доста ефектни идеи, които няма как да не споделим с вас! 51-вото издание на португалското модно събитие ни показа едно по-различно лице на креативността на дизайнерите. А дизайнерите в Португалия определено не смятат за задължително да следват установените тенденции в модата. И напротив, създават нови. Преплитат нестандартни творчески идеи с огромна доза артистичност, блясък и нетипични форми.

Португалските дизайнери превърнаха подиумите на Седмицата на модата в Лисабон Пролет/Лято 2018 в нещо повече от мода. Залагайки на силното излъчване на моделите, те показаха гледна точка, която със сигурност ни очарова заради смелостта и дързостта, която репрезентира!

Най-интересните моменти, които видяхме по време на Седмицата на модата в Лисабон
Красотата на женските гърди в движение
Снимка от колекцията на португалския моден дизайнер Filipe Faisca по време на Седмицата на модата в Лисабон, представена на 8 октомври 2017г.
Снимка на модел от колекцията на португалската модна дизайнерка Olga Noronha. Тя „облича“ моделите си в „облекло“ или по-скоро богато колие от камъни. Голота, покрита от пищни бижута.

Моделите от колекцията на португалската модна дизайнерка Olga Noronha безспорно говорят на езика на тялото. Камъни и деликатно прикрира голота, която показва всичко. Определено дизайнерката е искала да покаже, че кристалите могат да се носят под формата на дреха. Но бихме ли сложили някога подобна дреха?

Пищни дрехи и аксесоари в злато

Модел от колекцията на португалския моден дизайнер Valentim Quaresma, представен по време на Седмицата на модата в Лисабон на 6 октомври 2017г.

Португалският дизайнер Valentim Quaresma ни изненада с колекция изцяло в злато. Аксесоари, които преливат по телата на моделите без намерение да влизат в някаква строга рамка. Пищността на изящните орнаменти в злато преливат  в само-мазохистични мотиви като коженият камшик. Уау!

Цветен парад

Португалският дизайнер David Ferreira пъкни изненада с пищни рокли и грим тип „гейша“ с богато украсена корона. Седмицата на модата в Португалия определено въвежда нови модни правила, повлияни от минали епохи!

Португалско лято

Снимки от колекцията на дизайнерката Cia. Maritima по време на Седмицата на модата в Лисабон на 7 октомври 2017г.

Дизайнерката Cia. Maritima ни връща усещането за лято и ни кара да мечтаем за дивите плажове в слънчева Португалия! Ярки цветове, свежи принтове и дъх на лято! И вече започнахме да мечтаем за ваканция по португалското крайбрежие!

Ярко и дръзко присъствие
Модел от колекцията на португалския дизайнер Luis Carvalho, представен по време на Седмицата на модата в Лисабон на 8 октовмри 2017г.
Модели от колекцията на португалския дизайнер Filipe Faisca

Ярки акценти и цветове, които допълват усещането за едно диво горещо лято 2018!

Ресни и дързост, които заслепяват погледа

Португалският дизайнер Filipe Faisca прикова погледите с блясък, ярки цветове и секси голота, които доминираха в колекцията му. А горещата красавица Мариа Боргес определено беше „черешката на тортата“ със зашеметяващото си присъствие на модния подиум!

Снимки: БГНЕС