frida.bg
парите

Жените и парите? Как да събудим заспалия финансов гений у себе си

Може би си спомняте сцената от „Сексът и градът”, в която Кари установява, че да продължи да дава парите си за „Маноло Бланик” е повече от безрасъдно, защото е затънала в дългове. Струва ли ви се познато? Ако има нещо, на което не ни учат в училище, а трябва е това как да бъдем финансово независими и защо това е толкова важно в света, в който живеем.

Може би майка ни ни е слагала розови панделки и брокатени шноли за коса, но е забравила да ни каже, че един ден ще трябва здраво да работим, за да можем да започнем да си ги купуваме сами. Да, жените и парите оформят една сложна взаимовръзка, в която често пристъпваме без нужните напътствия, знания и мотивация.

За да събудим задрямалия финансов гений в себе си обаче е нужно желание ДА СЕ ИНФОРМИРАМЕ и да направим някои важни финансови промени, които да заздравят връзката ни с парите. И да я направят стабилна и перспективна!

Четете за това как се правят пари

Финансовата сигурност изисква знания, а знанията се придобиват с четене на книги и попиване на информация от тези, които вече са станали вещи в това. Макар все още да има малко книги за финансовия успех, написани от жени за жени на българския пазар, бъдете любопитни! И следващия път вместо роман за сладка ваканция в Париж си вземете книга, която ще ви научи как да спечелите парите си, за да отидете на това място. И да изживеете собствената си заслужена ваканция в Париж!

Надградете своите умения

Самоусъвършенстването е умение, което ще ни държи мотивирани и „в крачка“ през целия ни живот. За да се движим в крак с бурните икономически и социални промени, които са единствената стабилна величина в момента, трябва да съумеем да се адаптираме и да се образоваме непрекъснато. Искате да постигнете нещо, което в момента изглежда като далечна мечта. Е, превърнете я в реалност като надградите уменията си, изготвите план и приложите наученото на практика!

Приложете наученото на практика

Според Patrice C. Washington, авторка на американския бестселър “Real Money Answers For Every Woman”, финансовият ни успех не е свързан толкова с нещата, които знаем, колкото с това каква част от нещата, които знаем прилагаме на практика. Затова не забравяйте да приложите наученото на практика!

Превърнете успеха в навик

Много малка част от нас се замислят за навиците си, които съответно водят или не до успех. Важно е да разберем, че навиците са това, от което зависи дали ще имаме успех или не. Когато не правим това, което трябва да направим, за да постигнем успех, всъщност ние практикуваме незабележимо „не-правене“. А това е главният саботьор на финансовата ни независимост. който е основополагащ. Затова спрете да казвате какво опитвате да направите. Или го направавете или не. Средно положение няма!

Прочетете още:

5 урока за парите, които всяко умно момиче трябва да научи

Уменията, които всяка успешна жена трябва да владее перфектно