frida.bg
връзката на духовно ниво

Как да повишим духовните вибрации на връзката си

Удоволствието от духовната близост във връзката ни е нещо, което и най-добрия секс не може да замести. Духовната близост е онова магическо нещо, което оплита душите на двама души в кълбо от сатенени нишки и кара ръцете им да се търсят в тъмното. Тя не се измерва в пари, нито зависи от физически разстояния и хормонални нива. Съдържа най-дълготрайната и ценна съставка на близостта. Доставя усещане за време и пространство без граници, без стени и без прегради. Без духовно измерение, нашите интимни връзки са просто кратки епизоди от живота ни.

Със секса нещата са в известен смисъл ясни – той е задължително условие за всяка връзка, която се цели в бъдещето. Но дори и най-добрият секс без духовния контакт между партньорите не би бил задоволителен за достатъчно дълго време. Защото духовната зона на комфорт, която обитават двама души е истински устойчивия фундамент на тяхната връзка.

Вместо да избледнява с годините подобно страстта, с времето духовната интимност става все по-силна и в крайна сметка тя отговаря за дълголетието на връзката.

дълголетието на връзката

Духовната връзка е самото сърце на любовта.

Представете си интимна си връзка като глава лук, която има няколко слоя и сърцевина. Емоционалният слой носи вкуса на обичта, взаимния интерес и чувствеността във връзката. Психологичният носи личностните качества на двойката, интелекта, ценностите и социалният им статус. А в самата сърцевина на любовната връзка е нейното духовно измерение. Намира се на най-дълбоко и скришно, както семето, което ще продължи живота.

До сърцевината на връзката не се стига лесно. Както докато белим лучената глава, може ужасно да ни защипе на очите. Но връзката, подсилена от витамините на духовната интимност е филосовския камък на любовта. Познава се по чувството за необяснимо привличане към другия.

Когато между двамата има духовна връзка, те непрекъснато се срещат в мислите си, сещайки се един за друг независимо от умствените си упражнения и нагласи в момента. Често настроенията им се менят безпричинно, като в невидим синхрон с настроенията на другия. А когато са заедно, духовно свързаните се чувстват „у дома“.

романтика

Как да формираме духовни партньорства

На магията, която с невидими нишки свързва двама души никой не може да ни научи. Трябва сами да си я приготвим. В нея няма нищо сложно и трудно, напротив – тя е спонтанно удоволствие.

Със сигурност в магията на интимната връзка има много сексуален подтекст, но тя също разчита на точните думи, на търсещите се погледи и на много други малки, но важни подробности, които я красят повече от скъпоценни камъни върху годежен пръстен.

Ако  искате да „задълбаете“ навътре, надълбоко и за дълго с любимия, трябва да знаете как да подхранвате физическата и духовната си близост едновремено. Ето някои лесни, но наистина ‚магически‘ начина за формиране на духовна връзка между партньорите:

заедно

Обичайте себе си

Как да дочакаме адмирациите от другите ако ние сами не изпитваме любов към себе си? Колкото повече работим върху своето самоусъвършенстване, толкова повече любов и признание получаваме от другите.

Чрез самоуважението и любовта към себе си привличаме същото и от интимната си половинка. Вместо да очаквате от другия да бъде идеалният партньор за вас – сами олицетворявайте този идеал! Вместо да очаквате любов и грижа – дайте своята обич и загриженост на другия. Вместо да крещите и да се ядосвате – запазете спокойствие и помогнете на гнева да не ескалира.

Правете всичко, което искате да получите от страна на другия и ще бъдете възнаградени с дълбока духовна привързаност помежду си.

Разкривайте се чрез връзката си

Не се страхувайте да споделяте с партньора си. Ако комуникацията ви е правилна, това че споделяте преживяванията и разкривате сърцето си пред него ще направи връзката ви още по-комфортна и силна.

Споделянето е интимен акт на отваряне към другия. Ако близостта ви е истинска, всичко което е важно за вас ще звучи важно, смислено и интересно и на партньора ви. Не пропускайте ден без да говорите и споделяте мислите си с любимия до вас човек!

Не закачайте миналото

Ако грешките и недоразуменията между вас са поправени – оставете всичко лошо в миналото! В противен случай негативите от миналото могат да разрушат бъдещето ви заедно.

Отмъстителното отношение, както и непрекъснатото натякване само ще вгорчат настоящите ви отношения и в крайна сметка ще издълбаят пропаст между вас.

Най-доброто лекарство срещу лошото минало е формулата „прости и забрави“!

Гледайте се в очите

Очният контакт между двама влюбени има магическа стойност. Той говори за свързаност, откритост и взаимност. Вглеждайки се в очите на другия вие показвате своя интерес, загриженост и подкрепа. През очите вие стигате до душата на другия, изучавате се, докосвате се отвътре и се отваряте един за друг.

Независимо дали сте в интимна или формална ситуация, очният контакт ще ви доближи до любимия и ще ви вдъхнови с хвърката сила.

Учете се един от друг

Най-добре помагаме на духовната връзка помежду ни да рзцъфне, когато се учим от другия. Като двама най-близки на света, влюбените могат да бъдат идеален коректив един на друг.

Позволявайте на партньора си да изказва мнение и да ви дава съвети и бъдете негов приятел и съветник, който е винаги насреща.

Смейте се заедно

Обратно на ефекта от непрекъснатите оплаквания и мрънкания, които могат да убият и най-силното желание за близост, позитивните емоции и в частност смеха, могат бързо и ефектно да повдигнат духовните нива на интимност.

Смехът е спонтанен и искрен, а смехът заедно с другия може да ни прави „опасно-близки“, привлечайки ни като магнит един към друг. Колкото повече се смеем заедно партньора си, толкова повече отваряме сърцата и предразполагаме телата си един за друг.

Пуснете си комедия или поканете някой приятел, с който винаги е весело и се посмейте заедно. Но не забравяйте да наблягате на смехът насаме. Имайте си свои шеги, които само вие разбирате и не изпускайте моменти да си измисляте нови.

Оставайте насаме заедно

Независимо дали ще го прекарате в смях, гушкане или готвене, времето прекарано ежедневно насаме заедно е задължително, твърдят посветените.

Много е важно да оставаме насаме както със себе си, така и със своите половинки. Това са истинските моменти, които изграждат близостта, създават спомени и правят връзката специална.

Потапяйте се в тях при всяка възможност!

заедно