frida.bg
чай

Зеленият чай и ритуалите за красота, които трябва да опитате

Зеленият чай е сред суперхраните, които съдържат огромно количество антиоксиданти и хранителни вещества, за които кожата ни е гладна. Антиоксидантите в зеления чай могат да ни помогнат да защитим кожата и косата си от замърсяването на околната среда и ултравиолетовите лъчи, както и да ги предпазим от преждевремнно увреждане.

Катехините в зеления чай са с доказани от науката полезни качества за цялостното здраве, но защо да не ги използваме и в помощ на красотата си? Ето няколко идеи как да наравите това бързо и лесно!

Зелен чай против подпухване на очите

Ако сте имали „дълга нощ” и на сутринта очите ви са уморени и подпухнали пакетчетата зелен чай могат да се превърнат в вълшебно решение. Направете си чай, запарете го за 3 минути, а след това използвайте пакетчетата чай за да върнете сияйния вид на околоочната си област. Изстудете ги за кратко във фризера и ги поставете върху клепачите за 5 минути. Кофеинът в чая ще подобри циркулацията на кръвта в зоната на озите и ще намали подпухването, а изстудните торбички ще намалят възпалението и ще намалят зачервяването.

Добавете зелен чай в маската си за лице

Това е един от най-лесните начини да включите допълнителна доза антиоксиданти вгрижата за кожата си ежедевно. Прросто добавете една чаена лъжица зелен чай в маската си за лице. Ако нямате маска, можете просто да добавите зеления чай в 1 с.л. мед. За една естествена маска, която можете да направите супер бързо удома.

Зелен чай против несъвършенства

Ако имате пъпки и несъвършнства – зеленият чай ще ви помогне да се справите с тях бързо и ефективно! Зеленият чай и особено антиоксидантът EGCG има доказан ефект в борбата с акнето. Използвайте отвара от зелен чай като лосион. Можете да нанасяте върху участъците с възпаления няолко пъти на ден. Така ще върнете гладкият вид на кожата си и да възобновите нейният естествен блясък!