frida.bg

Съветите за здраве и красота, които всяка жена на 30 трябва да знае

Здравословният лайфстайл става все по-„модерен” и това води до повишаване на нашата осъзнатост за това какво да се стремим да правим и какво да избягваме. И докато има правила за здраве, които са валидни за всички, например да консумираме повече плодове и зеленчуци, да пием повече вода и да спортуваме, има и такива, които се отнасят за конкретна възрастова група. В тази статия ще обърнем внимание на точно това, което всяка жена на 30 трябва да знае, за да поддържа своето здраве и външния си вид в топ форма!

Твоето тяло има нужда от антиоксиданти

Повечето жени на 30 откриват, че кожата на лицето вече не е като на 20-годишно момиче. Започват да се появяват фини линии и първи признаци на стареене. Това е напълно нормално. И все пак това е знак, че твоето тяло има нужда от повече антиоксиданти. Те ще противодействат на свободните радикали, които причиняват преждевременното остаряване на кожата. Всяка жена на 30 години има нужда от 15 mg витамин Е всеки ден. Той ще предотврати появата на фини линии и ще засили имунната ви система. Добавка с витамин С също е от важно значение, за да може витамин Е да се абсорбира от тялото ви пълноценно. Не подценявайте и витамин А, който ще ви предпази от увреждащия ефект на слънцето и ще предпази очите ви.

Да не забравяме фолатът и желязото

30-те години са най-силния период за забременяване и раждане на дете. Ако планирате скоро да имате дете е много добре да започнете да приемате фолат като хранителна добавка, за да се предпазите от усложнения по време на бременността. Според здравните специалисти всяка жена над 19 години има нужда от 400 mg фолат дневно, а бременните жени – от 600 mg. От друга страна, жените на 30 години трябва да обърнат внимание на това дали приемат достатъчно желязо всеки ден. недостатъчният прием на желязо може да направи така, че да се чувствате уморени без причина, както и да предизвика възпаления в тялото ви, от които нямате нужда.

Твоето тяло има нужда от секс

Ако до сега сексът беше територия за експерименти, проби и грешки, 30-те години е моментът, в който наистина имате нужда от качествен, удовлетворителен и редовен секс. Добрият оргазъм повишава усещането за щастие и стимулира мозъка като по този начин се предпазваме от намаляване на когнитивните функции. Не че имаме нужда от това обяснения. Добрият секс е важен, не го подценявайте!

Не подценявайте прегледа на гърдите

Когато сме на 30 трябва да проверяваме гърдите си всеки месец за изменения и да не пропускаме ежегодния профилактичен преглед при мамолог. Не е приятно да се мисли за потенциалния риск от откриване на бучка в прекрасните ни гърди, но не трябва да забравяме, че здравето ни е изцяло наша отговорност. Ако ние не се грижим за себе си, кой?

Научете се да се грижите за фигурата си

Без диети и изтощителни тренировки. Това, от което имате нужда е тонус и добра стойка. Както със секса, на 30 трябва да сте наясно какво искате от спорта и какво не. Какво ви харесва и какво не. Ако все още това е неизследвана територия за вас и нямате представа кой е вашия начин да поддържате тялото си гъвкаво и силно, пращящо от здраве! Сега е моментът да разберете как да се грижите за тялото си най-добре!

Твоето тяло има нужда да изразява емоциите си качествено

Независимо дали става дума за гняв или тъга, за радост и любов – време е да си позволите да изпитвате целия спектър емоции без капка угризения. Това е вашият свят, вашите емоции, вашето тяло и вашето здраве. Потискането на емоциите в тялото ни води до разболяване. Не превръщайте скъпоценното си Аз в кошче за отпадъци, а изразявайте чувствата си открито, уверено и смело. С грижа към себе си и към другите!