frida.bg
медитация

Опитайте тази гениалната „кафе-медитация“ за успех на Г. М. Роуч

Вероятно думите „кафе“ и „медитация“ ви се струват тотално несъвместими, нали? Е, това е една съвременна интерпретация за посяване на семена за успех от Директора на Института на шлифоващия диаманти. Геше Майкъл Роуч е първият западен човек от 600 години насам, който получава   титлата „геше“ или будистки учител. Той използва съвременни сравнения, за да ни научи как да имаме успех в кариерата и в живот, променяйки начина ни на възприемане на самия успех. Какво се има предвид тук ли? Ами много просто. Кафе-медитацията всъщност не е нищо друго, а посяване на добри семена и създаване на добра карма. Тази медитация има конретни стъпки, които ще изброим тук и ще обясним каква идея стои под всяка от тях. И как тази идея може да ни помогне да имаме повече успехи в живота.

Какво представлява кафе-медитацията на един тибетски монах?

Философията за засяване на семена, които ще ни помогнат да имаме или постигнем това, което искаме е проста, според Геше Майкъл Роуч.  За целта рябва да следваме 4-те стъпки на кафе-медитацията, които са:

1 стъпка: Кажете си какво искате в едно просто изречение

Първо трябва да решим какво искаме. Няма значение дали е повишение, нова работа, повече пари, повече време или нова любов. Всички желания са добре дошли. Но има една тънкост. Ако искаме да имаме това, което искаме трябва да помогнем на някой друг да го направи за себе си. Така засяваме положително кармично семе, което ще ни донесе неминуемо успех.

2 стъпка: Поканете някого на кафе

Да, помислете за някой човек, който също като вас отчаяно копнее да получи същото нещо. Помислете как можете да помогнете на този човек. Отделете от времето и мислите си и намерете някакъв начин, с който вие, да, точно вие, можете да му помогнете. След това го поканете на кафе.

3 стъпка: Направете нещо, за да му помогнете

Само положителното намерение не е достатъчно, трябва действие, за да накарате семената да заработят. Наистина помогнете на този човек. Няма значение дали вашата помощ ще се окаже решаваща за вашия приятел или не – дали неговата мечта ще стане реалност до голяма степен зависи от семената в неговия сонствен ум. Но нашето искрено действие и желание да помогнем вече е задвижило процеса към сбъдване на нашия собствен план.

4 стъпка. Правете кафе-медитацията редовно

След като си наумите на кой човек във вашата ситуация можете да помогнете, намерите начин и поканите вашия приятел на кафе е време да му кажете, че искате да направите нещо, за да може той да сбъдне мечтата си. След това действително направете нещо, за да може той да бъде наистина много щастлив. И най-важното, отделете време всеки ден, за да мечтаете как помагате на вашия приятел отово и отново по различни начини. Това, според Геше Майкъл Роуч, ще засее мощни кармични семена в нашия ум, които ще направят така, че това, което искаме да дойде с лекота при нас. Без усилие. Без стрес.

Стиска ли ви да опитате?