frida.bg
заглавия

Новите октомврийски заглавия ни носят топлина, уют и вдъхновение

Октомври обещава слънце, но и хладни дни, в които просто можем да останем вкъщи с чаша топъл чай и книга, сгряваща душата ни отвътре. Сега е идеалният момент да прочетем нещо ново, интересно и провокиращо ума ни като книгата на Дейвид Дисалво „Какво радва мозъка ви и защо трябва да направите точно обратното“ или да разтворите страниците на един прекрасен и съвсем реалистичен роман за любовта като „Две сини очи“ на Томас Харди. Изборът е ваш, а ние ви предлагаме да разгледате нашия подбор вдъхновяващи заглавия за октомври!

„Неслучайно му викаме бачкане. Вашият успех си е ваша лична грижа“ от Лари Уингет

Работата си е работа, а Лари Уингет е известен като „питбула на личностното развитие“. Той е предизвикателен и прям по всички въпроси и казва истината право в очите. В тази книга със сигурност ще намерите безценни и доста интересни съвети за постигане на успех в кариерата. Някой от съветите на Лари като „Станете незаменими!“ и „Не е нужно да обичате работата си, но помага!“ ни карат да се замислим с лековатата си истинност. Е, Лари Уингет ни провокира да се хващаме на работа, защото нашият успех си е и наша собствена грижа!

Издателство: Gnezdoto

„Какво радва мозъка ви и защо трябва да правите обратното“ от Дейвид Дисалво

Тази книга е сред тези заглавия, които имат потенциала сериозно да размърдат мозъчните ви клетки. Тя ще ни покаже някои малко известни механизми на ума, ще ни отвори очите за един забележителен парадокс: това, което иска нашият мозък, често не е онова, от което се нуждаем. В действителност голяма част от онова, което прави мозъка ни „щастлив“, води до грешки, предубеждения и изкривявания, а измъкването от собствената ни глава се оказва изключително трудно. Ако това не ви е достатъчно, грабнете това „мисловно судоко“ от Дейвид Дисалво и разберете най-накрая как работи човешкият ум!

Издателсвто: Изток Запад

„Житейска навигация“ от Марго Берген

Тази книга съставлява всички онези неща, които майките ни са пропуснали да ни кажат или една леко закъсняла „житейска навигация “ от Марго Берген! Книгата започва така: „Твоят живот си е твой. Ти ще го оформиш и ти ще нареждаш парченцата му.“ – думи, които всеки от нас би искал да знае малко от по-рано!

Издателство: Кибеа

„Съзнание и тяло в едно“ от Гергана Брънзова

Формулата на Гергана Бръзнова за здравословен и щастлив начин на живот е разкрита. Тя включва осъзнато дишане и хранене, избягване на глутена и въглехидратите и консумиране на чиста храна. Но какво още? Разгледайте страниците на тази прекрасна, красиво илюстрирана и богата на информация книга!

„Две сини очи“ от Томас Харди

„Две сини очи“ е една от първите творби на Томас Харди, в която има автобиографичен момент или историята на писателя с първата му жена – Емма. „Любовта често умира с времето – но много по-често умира, защото идва някой друг.“ Любов, преплетена с реални факти оформят едно сурово, но истинско разбиране за любовта, взаимоотношенията, приятелството и привързаността.

Издателство: Апостроф