frida.bg
дома

Лесни идеи как да направим дома си още по-красиво място за живот

Независимо дали се нанасяте на ново място или искате да освежите дома си, има лесни начини да го постигнете и то без да пръскате пари и усилия за основен ремонт. Няколко красиви акцента тук, няколко малки промени там – и дома ви може да се преобрази като с магическа пръчица. Какво трябва да знаем точно сега и как да освежим дома си лесно и без никакво усилие?

Разместете мебелите

Да, можете да опитате да разместите мебелите, за да се отвори малко повече постранство в стаята и дома ви за нещо ново. Понякога грешната подредба и прекаленото натрупване на мебели създава усещане за тясно пространство, лишено от въображение. Опитайте нова комбинация, дори нестандартна. Отделете един следобед и разместете дивана, скрина или бюрото си. Аранжиракте по нов начин, а ненужните вещи и мебели приберете, подарете или продайте. Освободете място за креативност и идеи в дома си и у себе си с няколко малки промени в аранжировката на дома ви!

Подредете книги … навсякъде

Ако се местите на ново място и ви лиспва ношно шкафче просто наредете няколко книги една върху друга и проблемът е решен. Ако холната ви маса изглежда празна подредете няколко красиво илюстрирани книги по ваш вкус отгоре, декорацията е готова. Можете да подредите книги една върху друга във всяко едно кътче в доа ви, което ви се струва празно. Още една причина да купувате книги. Е, все пак те са и за четене!

Нови възглавнички за ново усешане

Възглавниците са нещо повече от приспособление за сън. Те могат да преобразят дивана ви, да добавят свежо настроение в спалнята и да повдигнат настроението ви!

Нова картина тук и там

Независимо дали е произведение на изкуството или е просто снимка на известно произведение на изкуството, използвайте картините за декор, който ще обнови пространството. Не е нужно картините да са окачени на стените. Опрете няколко картини, които си пасват тематично една до друга на пода, за да създадете леко бохемско и артистично усещане.

Красива свещ за доза уют

Свещите могат да бъдат цяло изкуство, особено когато са направени ръчно. Изберете тематична свещ с есенна тематика, за да внесете настроение и красота върху секцията или библиотеката.

Цветята винаги са правилно декор решение

Независимо дали ще купите свежи цветя и ще ги поставите в красива ваза, особено ако чакате гости. Или ще поставите няколко свежи зелени растения тук и там, няма как да сгрешите. Цветята винаги са правилно решение, стига да са в умерено количество. Не трябва да превръщаме дома си в ботаническа градина!

Цветни тапети за чисто нови стени

Изберете красив тапет, който отговаря на светоусещането ви и облепете една или повече стени с него. Внимавайте темата да съвпада с мебелите и цвета на останалите стени. Опитайте да си представите как ще изглежда преди да преминете към действие! Експериментирайте и превърнете декорирането ан дома си в новото си любимо хоби. Защо не?!