frida.bg
раздяла

Глупавите неща, които всички ние правим след болезнена раздяла

Всяка раздяла е заредена с много емоции – от гняв и вина до все още тлееща любов и много разочарование. Лесно е да кажем че след като една врата се затвори се отваря друга, но е съвсем друго да стоиш потопен в блатото на всички тези ескалиращи емоции и да приемеш нещата такива, каквито са.

Да, за добро или лошо, тази връзка е приключила и това, което ни остава е да продължим напред. Просто е. Слагаш единия крак пред другия и се надяваш, че нещата ще се наредят по по-хубав начин. И за двама ви.

Но преди да се стигне до този момент всички ние правим някои не толкова „умни“ неща, за които често след това съжаляваме. Ето кои са те!

Затваряме се в себе си

Да, спираме да вдигаме телефона на приятелите си и дори си взимаме една седмица (или повече) отпуск по болест, защото сме „нелечимо“ болни от любовна мъка. Дори това да има известни преимущества, например можем да се отдадем на мъката си 24/7, все пак има реален риск да затънем повече, отколкото е нужно. А това не си заслужава съвсем!

Обсебваме най-добрата си приятелка

Естествено, говорим и в най-дребни детайли как точно сме се разделили и кои са онези моменти от първата ви среща до сега, които може би са отговорни за вашата раздяла. Кой е виновен повече и т.н. са една постоянно въртяща се плоча, с която обсебвате горката си добра приятелка. Първо, няма смисъл да говорите едно и също. Не само, че няма да се справите по-лесно като непрекъснато си припомняте болезнени ситуации, но и рискувате приятелката ви да спре да си вдига телефона. И то много скоро.

Обвиняваме себе си за всичко. Постоянно

За онзи път, когато не му се обадихте, че ще закъснеете до ситуацията, в която бяхте твърди заети със себе си, за да обърнете внимание на нещата, които го интересуват. Всички го правим, но истината е, че няма смисъл. Миналото е минало. Защо и как се е случило, че да стигнете до тук има смисъл, който в момента трудно бихме разбрали, просто защото сме прекалено емоционални. Времето ще ни покаже какво имаме нужда да знаем. Но нека не забиваме нос в миналото с цел да осъждаме себе си денонощно. Със сигурност в момента заслужаваме по-добро отошение от себе си.

Пишем и звъним на бившия си в 4 през нощта

Да, вероятно това са моментите, в които най-много ви боли и искате да пишете на любимия си, за да отмените някак грубия факт, че някак вече не сте заедно. Искате да го примамите обратно или просто да му кажете, че ви лиспва. Естествено, че ви липсва. Той е бил важен за вас. Но просто не го правете.