frida.bg
Къде е тайната на Малката черна рокля

Да се справим с болките в гърба с йога упражнения

Всеки втори човек рано или късно се сблъсква с болката в гърба и кръста. Обездвижване, работа в статична позиция пред компютъра и неправилна стойка. Причините за болката в гърба са много, а йога ни дава лесно решение за лечение и превенция. Факт е, че хората често започват да практикуват йога именно с тази цел и йога наистина помага при болка, причинена от скованост и обездвижване на прешлените. Според йога филосфията ние сме толкова млади, колкото е гъвкав нашият гръбнах и в това има голяма доза истина.

Как всъщност йога ни помага да премахнем болката в гърба?

Заздравява мускулните групи около пояса

Йога упражненията заздравяват точно тези мускули, които подкрепят гръбначният стълб, за да стои стабилен. Задържането в йога асаните предполага концентрация и активирането на мускулите на цялото тяло и особено на мускулите на гърба и корема. Точно тяхната здравина е от изключително значение, за да подобрим стойката си и да редуцираме болката в гърба.

Баланс и правилно подреждане на прешлените

Редовното практикуване на йога ще подобри стойката на тялото, но също така и ще повиши цялостния баланс на тялото ни, както и това да държим главата, раменете, гръбачния стълб, таза и костите в идеална позиция. Това от друга срана ще намести гръбначния стълб в правила позиция и оттук ще редуцира болката и най-важното , ще ни предпази от повторната й поява.

С какво да започнем?

Най-важното тук е да започнете да правите по малко упражнения, но ежедневно. Котешките извивки, например, ще ви помогнат да загреете и раздвижите целия гръбнак. Те също така ще подготвят гръбнака ви за останалите асани. Асаната „Кобра“ ще заздрави мускулите в долната част на гърба ви, а усукващите асани ще освободят гръбначния ви стълб от натрупаното напрежение.

Опитайте това видео с лесни упражнения, но в най-добрия случай потърсете добър учител и се включете в клас за начинаещи. Ще забележите значителна разлика още след първите няколко практики. Бъдете постоянни, упражнявайте се редовно и болката в гърба завинаг ще остане в миналото!