frida.bg
Помислете първо за външните причини това да се случва

Знаците, че в тялото ви има твърде много токсини

Вярно е, че нашите баби дори не знаят какво означава тази толкова популярна дума напоследък – токсини. Но е факт и, че преди 50 години не е имало толкова сериозен проблем със замърсяването на околната среда с химикали и токсични вещества. Този проблем в крайна сметка е причинен от нас, хората, и се връща обратно като бумеранг в телата ни чрез въздуха, водата и храната.

Често казваме, че „ние сме това, което ядем”, но когато ядем вредна, токсична и нездравословна храна ние се превръщаме в една топка токсини и започваме да бавно и сигурно да се разболяваме. За да разберете дали в тялото ви има твърде много токсини, обърнете внимание на знаците и се погрижете за тялото си като за свещен храм, който трябва да почиствате редовно, за да ви служи добре.

Лош дъх

Ако забелязвате, че имате лош дъх през деня, дори и да си миете често зъбите, то със сигурност нещо се случва с тялото ви. Най-вероятно това се дължи на проблем с храносмилането и най-вече, на твърде голямо количество токсини, с които черният ви дроб просто не успява да се справи.

Запек

Запекът върви ръка за ръка с умора, главоболие, трудности с концентрацията, болка и тежест в корема и цялостно усещане за отпадналост и неразположение. Запекът със сигурност ни сигнализира, че нещо не е наред. И в повечето случаи се дължи на натрупване на огромно количество токсини в тялото ни. Ако не пиете достатъчно вода през деня, токсините няма как да се изхвърлят навън и още повече се натрупват в нас и бавно започват да и разболяват.

Качване на килограми

Ако няма никаква промяна в хранителния ви режим и въпреки това качвате килограми, може би причината за това са токсините в тялото ви. Те предизивкват хормонален дисбаланс. Бъдете бдителни и вместо да започвате строга диета на глад и ябълки, опитайте да изчистите тялото си от ненужните химикали.

Проблеми с кожата

От обриви и псориазис до упорито акне – поблемите с кожата са индикатор за сериозна интоксикация. Тялото ни се опитва да изхвърли токсините навън през кожата ни. Няма значение дали използваме скъпи козметични кремове. Ако тялото ни е задръстено с токсини те ще бъдат безполезни и без резултат.

Ако страдате от някой от изброениете симптоми опитайте да детоксикирате черния си дроб чрез промяна в хранителните навици. Приемайте минимум 2 литра вода на ден и правете редовни упражнения. Направете промяна в козметичния си арсенал, тъй като козметиката е един от най-силните интоксикатори. Особено когато не обръщаме внимание на съставките. Има и други начини за детоксикация. Прочетете повече тук:

Какво всъщност са токсините и защо говорим толкова много за тях

Вижте коя е билката, освобождаваща ни от токсини и тежки метали