frida.bg
marchesa

Marchesa представи изящна колекция, вдъхновена от азиатските цветя

Приказна феерия от женствени форми, нежни цветове, тънки воали и неустоима загадъчност струят на талази от колекцията на Marchesa пролет 2018г. Само преди дни известният в цял свят бранд сътвори неповторима модна приказва по време на Седмицата на модата в Ню Йорк. Колекцията е вдъхновена от обаянието на изгрева и цветовете, които засияват на небето преди слънцето да се покаже на хоризонта.

От нежно лилаво, розов крем до страстно червено. Колекцията прилича на сбъдната мечта. А този път в невероятната изработка на тоалетите се прокрадват асоциации с Източна Азия и Шангай. Ефирни волани и драперии, които превръщат тоалетите на Marchesa във величествен букет азиатски цветя. Модерна гейша или направо императрица, пред която самата прелест замлъква. Дизайнерките са вложили креативност и огромна доза сърце, за да сътворят тази величетсвен аколекция, достойна за кралици. Има една дума, с която можем да опишем тоалетите от колекцията на Marchesa за пролет 2018г. и тя е прелест. Която трудно би могла да се опише единствено с думи!

Дизайнерките на Marchesa по време на представянето на колекция ПРОЛЕТ, 2018г. в Ню Йорк

Marchesa е любимият бранд на звезди като Пенелопе Круз, Блейк Лайвли, Кейт Хъдсън, Селена Гомез и много други. Модният бранд за висша мода е основан през 2004 година от Джорджина Чапман и Керън Крейг, които са и водещите дизайнери на марката. Вдъхновението за Джорджина и Керън често идва от природата и елементите в нея – въздух, огън, земя и вода, и най-вече, от вечната ефирна женственост. Дизайнерките използват различни мотиви, за да претворят разбирането си за Жената и не се интересуват особено от тенденциите, а ги създават. Със своето уникално светоусещане и творчески усет. А резултататът е просто „Уау!”

Нека се насладим на тази невероятна колекция, която предизвиква представите ни за красота и е истински екстаз за любителите на модата … като изкуство!

Снимки в статията: БГНЕС