frida.bg

Бели зъбки с домашни средства – лесно, бързо, ефективно

Има много причини, поради които зъбите ни започват да пожълтяват, но за щастие има и ефективни начини да ги направим по-бели. Понякога някои напитки като любимата ни чаша кафе или чашата вино по време на вечеря въздействат върху зъбния емайл и той се оцветява. Въздействие има също така възрастта, защото зъбния емайл започва да изтънява,а дентинът под него започва да става по-видим, което променя цвета на зъбите. Но ако искате да имате бели и здрави зъби, можете да забавите естествените процеси на изтъняване, както и да избегнете оцветяването на емайла с лесни природни средства!

Природата е щедра и ни дава богат избор. Изпробвайте тези начии и се убедете сами в тяхната ефективност!

Мойте зъбите си правилно

Да, много зъболекари ще ви покажат точно как трябва да се четкат зъбите, за да се отстранят максимално остатъците от храна и да се предпазим от поява на зъбен камък и потъмняване на емайла. Ако консумирате често кафе и храни, които имат склонност да оцветяват зъбите ( А това е видимо!), започнете да миете зъбите си по-често. От 2 до 3 пъти дневно е препоръчително. Не бързайте и отделете между 2 и 3 минути като старателно изчетквате зъбите от венеца навън. Така ще ги почистите добре и ще се радвате на блестяща усмивка!

Добрата стара, но супер ефективна сода

Може би сте чували, че содата прави чудеса със зъбите ни, но използвали ли сте този метод за избелване? Смесете 1 с.л. сода за хляб с 2 с.л. въглероден пероксид и направете сами избелваща паста за зъби в домашни условия. Можете да измиете зъбите си по стандартния начин с четка, използвайки тази избелваща смес. Бъдете постоянни и мийте зъбите си поне веднъж дневно в продължение на няколко месеца. Ще забележите забележителна разлика, а зъбите ви ще се избелят значително.

Жабуркане с кокосово масло

Жабуренето с кокосово масло ще премахне плаката и бактериите от устната кухина. Както и ще помогне процеса на естествено избелване на зъбите ви. Поставете 1-2 с.л. кокосово масло в устата си и жабуркайте 10-20 минути. Не гълтайте кокосово масло. Само по себе си то е полезно, но идеята тук е то да абсорбира вредните бактерии и токсини от устната кухина. След жабуркането изплюйте маслото и изплакнете устата си с вода.

Изплакнете зъбите си с ябълков оцет

Ябълковият оцет може да ни помогне много за избелването на зъбите ни. Процедурата е лесна, смесете 2 с.л. ябълков оцет с половин чаша вода. Разбъркайте и изплакнете устата си с течността, след което измийте старателно зъбите си. Използвайте ябълковият оцет внимателно, изплаквайте устата си за кратък период от време, защото той е доста по-инвазивен от кокосовото масло.