frida.bg
хюмън

Защо трябва да познавате своя дизайн? Да, хюмън дизайн

Може би сте чували за хюмън дизайн, а може би не. Едно е сигурно, всеки то нас трябва да познава добре своя хюмън дизайн, за да има успех в живота, в работата и във взаимоотношенията. Точно това е целта на тази статия – да ви покажем как точно системата на хюмън дизайн може да го направи. Ако си задавате въпроси като „Кой съм аз?“ и „Каква е моята цел в живота?“, продължавайте да четете. Може би точно тук ще срещнете инструмента, който ще ви помогне да достигнее до най-важните отговорои в живота си.

Каква всъщност е целта хюмън дизайн?

Всеки от нас търси идеалната работа, идеалния партньор, идеалното щастие, но често се изгубваме в представи за „идеалното“, които съвсем не отговарят на нашата същност. Според Четан Паркин самата дума „търсене“ предполага, че трябва да открием нещо изгубено, недостаттъчно или липсващо като по този начин попадаме в капана на вярването, че всички отговори са извън нас. Но това не е така. Отговорите са ВЪТРЕ В НАС и Вселената, този велик архитект, е заложил у нас един конкретен дизайн на личността ни, който трябва да се научим как да проявяваме. Да, отвътре навън.

Вашият уникален хюмън дизайн представлява сложна за разчитане графика, която съдържа голямо количество информация както за осъзнатите ви дарби, личностни черти и начини на реагиране, така и за всичко онова, което лежи у вас като потенциал, който все още не е отключен. Хюмън дизайн може да ви даде отговори, които ще направят така, че животът ви да се случва далеч по-плавно и най-вече – удовлетворително. Защото най-после ще разберете какви сте и какви не сте. А това е от голямо значение, защото ще спрете да харчите енергията си в безнадеждни опити да бъдете други и просто ще приемете себе си и ще започнете да живеете като въплъщение на уникалния си хюмън дизайн.

Хюмън дизайн ще ви разкрие…

Кой е вашия специфичен тип

Кои са вашите индивидуални характеристики, както и каква е дълбоко заложената ви динамика от силни и слаби страни. Ще ви даде информация за вашите дарби, в какво сте добри и къде трябва да насочите енергията си, за да се развивате по най-добрия начин.

Коя е вашата стратегия за успех

Всеки тип има различна стратегия, която му носи успех. За едни това е инициирането, за други е изчакването да бъдеш поканен. Много често, живеейки в не Аз-а си, ние прилагаме точно обратната на нашата вродена стратегия и се чудим защо не ни се получават нещата. Е, хюмън дизайн има отговор.

Как да взимате най-добрите решения?

Вашият дизайн проследява начините, чрез които можете да взимате най-добрите решения за себе си. Такива, които ще ви донесат радост и успех, а не обратното. Ако решенията ви ви забъркват в проблеми и задънени улици или просто изпиват енергията ви, може би просто трябва да разберете кой е вашият начин.

С кои хора ще се сработите най-добре?

Хюмън дизайн има какво да ни каже и по отношение на партньорствата. Има типове, които се сработват много добре и такива, при които това е предизвикателство. В Хюмън дизайн няма нищо лично, всичко е въпрос на стратегия, разбиране и приемане, защото всички сме различни. И точно в това се състои красотата на живота!

Прочетете още:

Хюмън Дизайн! Новата типология на личността – 1 част

Хюмън дизайн! Новата типология на личността – 2 част