frida.bg
алея

5 причини защо не трябва да пропускате Алея на книгата този месец

За всички почитатели на книгите книжният фест „Алея на книгата“ е дългоочаквано събитие и основателна причина да попълним липсващите книжки в домашните си библиотеки. Но не само. Алея на книгата се случва СЕГА! И не къде да е, а под открито небе на пешеходната зона на булевард Витоша! Прекрасно място за разходка и книжен шопинг.

Алеята ще бъде на ваше разположение до 17 септември, а ние ви предлагаме още 5 причини, заради които си струва да отделите един следобед и да посетите книжното изложение!

Това е най-смисления фест, правен някога

Да, харесваме музикални и арт фестивали, но нищо не е същото ако няма знание, а знанието е събрано в книгите. Колкото и да разчитаме на интернет и онлай списанията нищо не може да замени усещането от това да погълнеш с душа и сърце един хубав роман!

Той наистина насърчава хората да четат

Популяризирането на „Алея на книгата“ е всъщност популяризиране на идеята защо е важно да се чете. Никой не купува книги просто ей така, защото е модерно. Книга се избира с желание за вникване в нещо повече, за научаване и за обогатяване, но не с материални придобивки, а с интелигентност, знание, духовност и дълбочина на ума и сърцето!

Може да „откриете“ точно това, от което имате нужда

Понякога тръгваме с нещо конретно в ума ни, но се оказва, че сред купчините книги сме открили нещо, което е съвсем различно. Нещо, което ни грабва от пръв поглед. „Алея на книгата“ е място за специална среща между теб и онова, от което имаш нужда, но все още някак нямаш представа!

Можете да намерите нови „четящи“ приятели

Всяко място, което събира под крилото си много хора, обединени от общ интерес – книгите, е една прекрасна възможност да откриеш нови приятели. Разбира се, че ще има за какво да си говорите – темите са толкова богати, колкото са и вашите интереси!

Една възможност да подкрепите българските автори

Това е моментът да се запознаете с българските автори, които обикновено имат лекции или беседи по време на фестивала. Вижте програмата ТУК! Подкрепете българските автори като проявите интерес към това, което са написали. Като им задавате въпроси и си купите тяхна книга. Като им изпратите положителна енергия. Те наистина са талантиливи и точно ние трябва да им покажем, че има смисъл да се пише в България!