frida.bg
блокажи

Енергийни блокажи: що е то и как да се освободим

Чували ли сте за това, че енергията ни може да блокира в определени части от тялото? Какво всъщност представлява енергийния блокаж и как да се освободим от него са изключително важни от езотерична гледна точка въпроси. Според квантовата физика всичко в света е енергия, която непрекъснато се върти, променя и взаимодейства. Енергията може да вибрира на различни честоти и може да бъде сгъстена под формата на материя ии ефирна, каквато е енергията на нашата аура.

Какво всъщност представлява енергийния блокаж?

Енергийният блокаж представлява натрупване на енергия в едно място, което възпрепятства енергията да се върти и да тече свободно. Представете си едно корито на река, което е блокирано и водата изтича встрани и не може да тече свободно. Нито да подхрани земята по нататък. Същото се случва и с енергийните блокажи. Енергията е възпрепятствана и не може да подхрани нашата цялост, защото изтича само от едно място. Или е напълно спряна, каквото е състоянието на хронична умора.

Енергийните блокажи се проявяват в различни физически симптоми – от скованост, напрежение и болка в опредлени части на тялото до физическа болест, депресия, страхове и т.н. Колкото по-дълго таим в себе си енергиен блокаж, толкова по-тежко е неговото проявление през тялото.

Как да премахнем енергийния блокаж?

Правилно дишане

Дълбокото и бавно дишане ще внесе повече кислород в тялото ни и по този начин енергията малко по малко ще започне да се раздвижва. Дихателните практики или т.н. пранаяма в йога традицията, ще ни помогне да раздвижим енергията в тялото си, за да може то малко по малко да зпаочне да се изчиства.

Движение

Няма значене дали ще изберете йога или друго любимо физическо натоварване. Тялото ви трябва да се движи, да раздвижи кръвооращението, което ще свърши останалата работа по балансиране на еергията и справяне с енергийните струпвания.

Сурова храна

В енергийно отношение има голяма разлика дали консумираме сурова или преработена храна. Често консумираме вредна храна, която внася допълнително токсини в тялото ни, а това още повече запушва коритото на енергийните ни канали. Ако страдате от тежък енергиен блокаж преминаването на сурова диета може много да помогне за възстановяване на естествения енергиен поток в тялото ви.

 Плач

Повечето от нас са блокирали сълзите си до такава степен, че ги смятат за нещо лошо, срамно, нешо, което трябва да се избягва. Но точно това е в основата на енергийните блокажи. Емоциите, които не се изразват спокойно се натрупват в телата ни и ги блокират. Позволете на емоциите да изтекат от вас, без значение дали са нови или стари. Осовбодете се и позволете на сълзите да ви пречистят!