frida.bg
диамант

Защо трябва да обикнете искрено собствената си прекрасна голота

Много често говорим за това колко е важно да обичаме себе си, да се грижим за здравето си със здравословна храна, билки и редовни упражнения. Но, за съжаление, рядко споменаваме важността на това да приемем тялото си такова, каквото е. В неговата чиста, откровена и сурова голота, която показва всичко – чувствата ни, мислите ни и преживяванията ни.

Тялото ни отвъд „възпитателното засрамване“

Много е трудно да приемеш и обикнеш тялото си напълно, когато си възпитан, че голота е равно на нещо мръсно. Нещо, което трябва да се скрие. Нещо, за което не трябва да се говори. Нещо, което трябва да се правим, че не съществува. Разбира се, че дрехите са необходимост, те символично и буквално поставят здравословна граница между сексуалните енергии и телата на хората. Но възпитанието, с които повечето от нас са израснали, отиват в другата крайност, в която любовта към собственото тяло е заменена със срам, вина и дискомфорт.

Според повечето родители засрамването е най-лесният начин да научиш детето си да стои мирно и в дрехите си. Истината е, че децата трябва да се научат да спазват социалните правила, включително да свикнат да ходят с дрехи, както и да не ги събличат когато им хрумне. Но понякога възпитателното засрамване отива в крайност и причинява трайна вреда в отношенията на децата със собствените им тела, които по-късно могат да се проявявят в различни форми на саморазрушително поведение, неприемане и отхвърляне на тялото си.

Защо трябва да обикнем искрено своята прекрасна голота?

Със сигурност приемането и обикването на собственото ни тяло е дълъг път. Той иска от нас да се освободим от всички насадени вярвания по отношение на голотата, които не са наши. Понякога това е болезнен процес, който ще ни преведе през ситуации, които са ни наранили в миналото. Но със сигурност този път ще бъде лечебен и оздравителен за душата и здравето ни!

И след него просто повече няма да бъдем същите. Приемането на тялото и голотата ще ви помогне да трансформирате начина по който живеете живота си. Клетките в тялото ни имат оределена вибрация, а тези клетки се влияят от мислите, които имаме, които активират на свой ред емоциите, които чувстваме. Колкото повече любов и приемане на себе си има в нашите клетки, толкова по-силна ще бъде имунната ни система и толова по-добро ще бъде здравето ни. Защото буквално и метафорично ще изпълваме телата си с хармония, виталност и любов!