frida.bg
есенен

Септемврийски книжки: топлина и уют с едни от най-добрите заглавия

Септември вече обгръща града в своята мека есенна магия. Слънце, внезапни дъждове и мирис на промяна. Есента винаги навява асоциации за преходите, които неизменно съпътстват живота ни. Във въздуха все още се носи мирисът на лятото, а градусите започват малко по малко да падат надолу. А ние се замисляме за уюта на хладните есенни дни, мекото одеално и сгушената неделна сутрин с чаша от любимия ни чай. И разбира се, хубава книга, която да направи магията напълно завършена! Точно за тези моменти ви предлагаме няколко заглавия, които ще превърнат типичната есенна меланхолия в сладки моменти за релакс и вдъхновение!

Те са изпълнени с женска енергия, красота и топъл уют! Насладете се!

„Моделирай мечтите си“ от Барбара Шер и Ани Готлийб

Първата стъпка към сбъдване на една мечта е просто да има някой, който да вярва, че тя може да се сбъдне. На това и на още много неща в техническата част по сбъдване на мечти ни учи американката Барбара Шер, коуч по личностно израстване. Тя е известна и с участията си в популярни американски предавания като „The Oprah Winfrey Show“ и „Good Morning America“. В книгата ще откриете практични съвети как да певърнете мечтите си в реалност, но най-вече, как да повярвате в тях, за да преминете към действие!

Издателство: AMG publishing

„Книга за женския комфорт – рецепти за духа и тялото“ от Шубра Кришан

Просто нямаше как да подминем тази прекрасна и пълна с женска енергия книга. Тя ще ви даде прекрасни идеи как да направите дните си по-уютни, комфортни и най-вече, как да си позволите по-често просто да бъдете жени!

Цитат от книгата: „Животът ни предлага два вида прости удоволствия. Едните получаваме безплатно като малки възнаграждения за това, че сме част от този прекрасен свят: уханието след дъжд, свежия бриз, дивите цветя и любовта. После идват удоволствията, които сами си създаваме – просто като отделим малко време за освежаваща разходка, топла вана, чай с приятел в летен следобед.“

Издателство: AUGUSTA

„Скритите сили на природата“ от Синдра Ингерман и Лин Робъртс

Това безспорно е една прекрасна книга за женствеността и дълбоката й връзка с природата и нейните цикли. В нея можете да прочетете духовното търсене на себе си на двете авторки, както и много практични съвети за собственото ви духовно търсене!

Цитат от книгата: „Книгата предлага практики и (шамански) пътувания, които може да извършите вкъщи или другаде, за да получите достъп до женствените качества на богините и на природата във всекидневието – като по този начин увеличите тези сили и вътре в себе си“

Издателство: АТЕА

„Жената няма име“ от Дуйгу Асена

„Жената няма име“ е една от тези книжки на пазара този месец, която веднага прикова вниманието ни. Това всъщност е до голяма степен автобиографичен роман, който описва откровено състоянието на потиснатата турска жена. Тази книга със сигурност ще ви накара да се замислите за цената на свободата в нашата култура. Но и в културите по света, А турската журналистка Дуйгу Асена ще ни покаже лицето на забраненият турски феминизъм.

Издателство: Прозорец

„Торта с бадеми и любов“ от Анхела Валвей

И ето, че септември може да ухае на сладко домашно печиво и „ароматна“ книжка като „Торта с бадеми и любов“. Забавна, ароматна и вдъхновяваща. Тази история ще ви потопи в света на Фиона, борбата й с килограмите и любовта й към храната. Едно красиво доказателство, че готвенето, тенджерите и тиганите … понякога могат да спасят света ни!

Издателство: ЕРА