frida.bg
кожата

За кожата на тялото, хидратацията и домашния пилинг

Може би знаете колко е полезно да ексфолирате кожата на лицето веднъж седмично, но правите ли го редовно? Ексофолирането е една от най-важните процедури в грижата за кожата не само на лицето, но и на тялото. Тя също е една от най-пренебрегваните разкрасителни процедури. Домашният пилиг ще помогне на кожата ви да изглежда по-мека и гладка, да възобновява клетките си редовно и в резултат да остане по-млада за по-дълго!

Защо ексфолирането на кожата е толкова важно?

Домашният скраб, приготвен само с натурални съставки, ще премахне мъртвите клетки по повърхността на епидермиса като по този начин ще засили кръвообращението и възстановителните процеси в кожата. Така ще се радваме на по-мека и чиста кожа. Без възпаления, причинени от запушени пори и бактерии.

Ексфолирането също така премахва черните точки не само от кожата на лицето, но и тези, които често се появяват по гърба и други части на тялото. Ще премахне мъртвата кожа от лактите и коленете, за да бъде кожата по тези места гладка и мека.

Домашно приготвеният скраб ще омекоти и хидратира кожата ни в дълбочина, благодарение на етеричните масла. Тъй като се комбинират ефектите на отстраняване на повърхностния слой мъртва кожа и подхранващи съставки – хидратацията в дълбочина ни е просто гарантирана!

Превърнете ежеседмичния домашен скраб в ритуал

Предлагаме ви една уникална рецепта за скраб, който можете да приготвите лесно и вкъщи и който ще осигури всички изброени прекрасни ефекти върху кожата ви. В бонус – той е идеален за есента!

Есенен скраб за тяло с кафява захар и карамфил

Етеричното масло от карамфил притежава антибактериални свойства, както и предотвратява инфекциите, което е изключителноважно в сезона на настинките. Тялото ни има нужда да се адаптира към по-хладното време на есента, а ние можем да го подпомогнем в процеса с този удивителен хидратиращ скраб за тяло!

Какво ви трябва?

  • 1/2 ч.ч. кафява захар
  • 4-5 капки етерично масло от карамфил
  • 1/3 ч.ч. масло от жожоба, бадемово олио или зехтин

Как да го приготвим?

Смесете всички съставки добре и поставете в подходящ бъркан, в който да съхраните скраба за по-дълго. Нанесете върху тялото по време на баня и разнесете с нежни масажни движения. След това отмийте с топла вода!