frida.bg
уменията

Уменията, които всяка успешна жена трябва да владее перфектно

Успехът иска от нас много отдаденост, постоянство и самоусъвършенстване. Затова е важно непрекъснато да подобряваме себе си на работното място и да развиваме точно тези умения, които най-бързо ще ни донесат успехите, които желаем. Не е достатъчно просто да работиш здраво и да даваш 100% от себе си. Понякога трябва да бъдеш достатъчно искрена със себе си и да си признаеш кои са сферите, в които можеш да поработиш още малко.

Подобрявайки уменията си като професионалист, но най-вече като личност, имате реални шансове да постигнете големи успехи. Непрекъснатото себеразвитие е изключително важно днес, когато конкуренцията е жестока. Не е нужно да се борим в този свят като мъже – със сила и агресия (макар и това понякога да помага!). Можем да правим всичко с грация и елегантност като уверени в себе си жени, които знаят какво искат и как със сигурност да го постигнат!

Кои са уменията, която всяка успешна жена притежава?
Дисциплина

Дисциплната е едно от задължителните умения, които всяка жена трябва да възпита у себе си. Ние по природа сме по-разсеяни, а дисциплината съвсем не е от любимите ни неща. Но ако искате да бъдете успешни в нещата, с които се захващате, трябва да бъдете дисциплинирани и точни. Поставяйте си цели и ги следвайте. Понякога трябва да започнем с по-малки неща, например всеки ден да ставаме половин час по-рано, за да почетем някоя книга за личностно развитие или да си съставяме план за седмицата и месеца, които да следваме с дисциплина и усърдност. Това е едно от уменията, които със сигурност ще ви се отплатят с успехи!

Презентационни умения

Говоренето пред хора е, може би, едно от най-стряскащите неща за повечето хора. И със сигурност това е разликата, която прави едни хора успешни, а други – не. Добрата артикулация, тон на гласа и увереното излъчване, когато трябва да презентирате себе си или конкретен продукт/услуга пред група хора са от изключително значение. Това е умение, което се придобива. Едни от най-добрите лектори в света споделят, че са се страхували изключително много от говоренето пред хора, но са избрали да победят страха си. И са се превърнали в най-добрите! Сигурни сме, че и вие можете, стига да го искате и да положите усилия!

Емпатия

Всяка успешна жена умее да се свързва с хората, с които работи на емоционално ниво, да създава приятелства, да проявява емпатия и съчувствие и, нека си го кажем, всички да я харесват! Ако една жена наистина проявява тези черти на характера неприндено и искрено, всички да я харесват не е нито нито трудно, нито озадачаващо!

Добри копинг стратегии

Или стратегии за справяне със стреса. Когато целта ви е УСПЕХ и нищо по-малко от това, най-вероятно ще се сблъскате с много спънки, трудности и т.н., които ще вкарат голямо количетсво стрес в живота ви. Въпросът тук е: имате ли необходимите умения да се справяте със стреса? Ако и малките трудности ви разстройват вероятно нямате добри копнг стратегии.

Ако искате да бъдете успешни в работата и в живота си, постарайте се да изградите такива! Например, можете да четете биографични книги или интервюта на успешни жени, както и да говорите с тях директно и да ги попитате как те се справят с напрежението. Най-важното е да намерите „своя начин“ или нещото, което ще ви помогне да запазите баланс дори и в най-напрегнатите ситуации. Ако сте уверени и спокойни, когато всички наоколо треперят, то успехът рано или късно ще дойде при вас. Непременно!