frida.bg
олио

Защо сусамовото олио е най-добрият приятел на кожата през есента

Смяната на сезоните винаги се отразява върху състоянието на кожата ни. Днес е горещо, утре – студено, или ветровито. Есента бавно наближава със своето променливо настроение, а ние имаме на помощ в грижата за кожата сусамовото олио. Или според специалистите, едно от най-добрите масла за кожата. Защо това е така ще ни каже и източната традицията аюрведа, в която маслото от сусам има специално масло в масажите и грижата за цялостното здраве. Безспорно сусамовото масло ще направи кожата ни мека, хидратирана и блестяща от здраве!

Повечето аюрведични терапии включват сусамово масло, а в някои части на Индия то се смята за свещено масло, ползвано в специални церемонии. Съществува индийското вярване, че сусамовото масло засилва виталната енергия в тялото, както и стимулира сърдечната чакра или центърът на безусловната любов, емпатията и състраданието.

Отвъд дълбоките малко или много религиозни и мистични асоциации на сусамовото олио, то има безспорни ползи за кожата ни през по-хладните месеци. Вижте защо!

Цинк

Сусамовото олио е изключително богато на цинк, един от най-важните минерали за кожата ни. Цинкът стимулира еластичността на епдермиса, придава мекота на кожата и предотвратява преждевременното стареене.

Витамин Е

Сусамът съдържа цяло богатство от безценния витамин Е, който предотвратява преждевременното стареене на кожата, както и подпомага образуването на колаген.

Антиоксиданти

Съдържанието на антиоксиданта sesamol  в сусамовото олио ще помогне на кожата ви да предотврати появата на фини линии и разширени пори. Антиоксиданът също така ще я предпази от влиянието на оксидативния стрес, свободните радикали и ще направи кожата а цялото ви тяло гладка и сияйна!

Възстановява епидермиса

Сусамовото олио е изключително подходящо за масаж на цялото тяло като притежава уникалната способност да възстановява увредените кожни клетки, както и да подобрява кръвообращението в цялото тяло.

Съкровищница от минерали

Сусамовото олио ще даде ха кожата ви цяла съкровищница от полезни витамини и минерали. Сред тях калций, цинк, магнезий, манган, витамин Е и Б1. Можете да масажирате тялото си със сусамово масло след баня, както и да го приемате вътрешно. За здраве и красота, както отвътре, така и отвън!