frida.bg
жената

Жената и роклята: и защо жените в рокли са по-щастливи

Факт е, че жената и роклята в днешно време имат доста конфликтни взаимоотношения. Според някои от нас роклята е символ на социално обусловена норма, която поставя жената в пасивна, беззащитна и детска позиция. Следователно роклята е отречена и заменена с панталони. Според други тя е просто механично средство за постигане на различни цели, например да впечатлиш някого или да последваш актуална модна тенденция. Независимо дали я отричаме от ежедневното си облекло или не, роклята има какво да ни каже. Стига да можеше да говори.

Дали жените, които носят рокли са по-щастливи, можем само да предполагаме. Не успяхме да открием статистическо доказателство. Просто усещаме този факт с интуицията си. Като жени, които просто знаят вълшебното значение на роклята в съкровения свят на жената.

Ако роклята можеше да говори…

Със сигурност можем да предположим доколко една жена е свързана и в хармония с женската си енергия по това дали носи рокли. Има жени, които просто преливат от женска енергия и това са жените, които наблягат на рокли с воали, цветя, панделки и маргаритки. Това са жените, които просто си плуват в женската енергия и най-вероятно получават всичко, което поискат с лекота и пасивност. Просто защото така работи енергията. Женската.

Има и такива жени, които избират изчистени и прилепени по тялото рокли, които говорят за поставена цел. Леко по мъжки. Това е амазонката или жената, която управлява женската си енергия и я насочва към постигане на цел. Понякога това е убийствено първо впечатление, друг път – израз на женската й увереност и сила, които просто не искат да се правят на по-малки, отколкото са.

Но има и такива рокли, които показва всичко. Липсата на деликатност прави роклята оръжие в ръцете на не особено уверената в себе си жена. Истинската женственост няма нужда от демонстрации. Тя познава своята свещена природа и знае, че това отдолу е само за любимия. Не за всички. Модните тенденции и облеклото на младите момичета понякога красноречиво демонстрират „липсата на увереност“ на младата и търсеща себе си жена. В момента, в който тя осъзнае своята ценност със сигурност ще изхвърли всички демонстративни атрибути от гардероба си.

Има и рокли, които скриват всичко. Формите, деколтето, краката. Това обикновено са жени, които все още не са добили достатъчно увереност да покажат женствеността си по деликатен начин. Скривайки всичко, всъщност роклята говори за това, че жената не харесва достатъчно формите си и не е приела съвсем женствеността си. Макар и да е в процес.

Отсъстващите рокли също говорят…

Има и такива рокли и те са най-многобройни. Отсъстващите. Тези, които вече съвсем не съществуват в гардеробите ни. Нито в дневния ни стайлинг. Някак отказваме да влезем в „женската енергия“. Може би защото това иска от нас да се отпуснем, да се доверим. Да, да бъдем жени. А съвременният свят иска от нас да печелим пари, да се грижим за семействата си, да бъдем силни. Двете роли не са много съвместими, нали?

Роклята не е просто дреха, тя е символ на женствеността! Преоткривайте жената в себе си ежедневно. Роклите се сменят като цветовете на жената. Сменяйте ги! И някак възстановете връзката си с роклята и със своята прекрасна магнетична женственост, която само чака да потече през вас и да огрее вашия свят, пространство, дом в топлина и нежност, в мекота и любов!