frida.bg

Гостоприемство по йонийски

От книгите знаем, че красотата, както и всякакъв род естетически наслади имат невероятен ефект върху нашата способност да релаксираме. В този смисъл смеем също да твърдим, че изборът ни за лятна почивка е важен за здравето на нашата психика. А както нашият наскорошен опит в летуването категорично доказа, ако изберем да почиваме някъде из по-далечната част на Гърция, това ще ни донесе

КРАСОТА И РЕЛАКС В ЕДНО

Ще се опитаме да ви го докажем с една виртуална разходка из вилните зони на Лефкада – островът, където водите на тюркоазеното Йонийско море обливат плажните ивици на южната ни съседка.

гостоприемство по йонийски

Независимо дали сте семейни или просто влюбени гълъбчета, дали сте настроени романтично или жонглирате с една сюрия деца, Лефкада предоставя един уникален венециански стил на екстериор и битуване, който не само ще зарадва окото ви, но идеално ще предразположи нервната ви система за пълна почивка. И всичко това ще бъде удобно гарнирано с гостоприемство в стил йонийски.

йонийска вила

Естественото състояние на островния пейзаж и неговите коренни обитатели е гостоприемно и предразполагащо.

изглед

Прелестите на йонийско крайбрежие настройват за летни приключения и уютна почивка в едно. Такъв е случаят с по-големите и по-малките сателитни островчета на Лефкада, които се нижат сред морето като броеница сияйни релефни възвишения.

Островната ивица разполага с разкошни плажове и безброй китни вилички, накацали в сянката на планинския склон.

на вила в Лефкада

Вилите на Лефкада са разположени над спиращи дъха гледки към морето, а вътрешността им радва с естетическа наслада всеки любител на интериорния дизайн.

на теферич

Макар и модерно-византийски, стилът напомня малко и за несравнимия дух на италианските традиции.

коте

кашпа

Докато лежерно се слива с небесната синева на горещото йонийско лято, добрият островитянски вкус разкрива своите артефакти и модерни превъплъщения.

двор

зелено

около плажа

И колкото и да не ви се иска да се откъснете от тюркоазените отблясъци на плажната ивица, уверяваме ви, че интериорната прегръдка на някоя китна местна вила също би ви се отразила отлично.

А такива тук не липсват!

входна

до входа

врата

Ако планирате почивка на остров Лефкада, най-добре ще направите ако предварително си наемете една от многобройните вили за гости с изглед към морето. Това ще ви спести допълнителната надценка на локациите от първа линия и ще ви осигурни естествената красота на птичия поглед.

бинокъл

Домашните ви любимци са добре дошли в този малък йонийски рай.

куче

От хълмовете на острова се стига до плажа по приятни малки пътища, ухаещи на цветя и билки. До крайбрежната ивица можете да се доберете и с кола, но

НЕ СЕ ОТКАЗВАЙТЕ много бързо от шанса за здравословна разходка,

защото тя не само ще ободри тялото ви, но ще ви зарадва и с множество приятни гледки.

По пътя си към вълшебните плажове ще минете през красиви малки вилни комплекси с просторни спретнати дворчета и ограждения, в които любопитни кози отглеждат своите малки, подрънквайки звънци из трънака.

кози

хамак

В по-малките и уютни вили има достатъчно място, където могат да се подслонят около 7-8 души, което се равнява горе-долу две семейства с малки деца.

Всички вили предоставят прекарсни външни пространства, където можете да посрещате гости, наслаждавайки се на чудна гледка.

кайтове

Дворове и балкони гледат към морето, което на много места е увенчано с изпъстрено от кайтове небе.

Мястото е идеално ако търсите добро прекарване с компания или просто искате да си пиете сами коктейла и да се отдадете на любима книга сред чист йонийски въздух…

Както и ако сте любители на уникалния интериорен комфорт.

маса на двора

масичка

Къщите за гости из Лефкада разполагат с вечно-зелени дворни пространства, стилно аранжирани с декоративна и свободно-вирееща растителност.

декорация с цветя

Стилът е йонийско-средиземноморски шик, който без излишни претенции напомня за кориците на популярни иинтериорни списания.

декор на двора

двор с изглед

Сред изисканият домашен текстил и веещите се ленени пердета ще имате шанса да си отпочинете прекрасно както вътре, така и под открито небе.

балкон

двор

Из вилните пространства на йонийското крайбрежие можете да се храните здравословно, изящно и изцяло навън.

маса

Дните и нощите на Лефкада са топли през по-голяма част от годината и към къщите има кътове за хранене под дебели сенки, оплетени от жасминоподобна растителност.

кафе

Между коктейлите, морската храна, литературните вдъховения, шаха и сладките приказки,  също така можете и най-редовно да се обливате със здравословни душове, захранени със сладка слънчева вода.

душ на двора

Чувството да се изкъпеш сред уханията на мушката преди и след жаркото си плажуване е просто несравнимо!

външен душ

За по-консервативните и онези, които вярват в класическото къпане при затворени врати, обещаваме не по-малък кеф в красиво обзаведена вътрешна баня.

тоалетна

Дизайнерският усет на местните домашни аранжори не е подминал и санитарните възли, сътворявайки истински удобни и уютни помещения.

Тук често дори в тоалетните не са пестени въображение и материали.

баня

Интериорът на летните къщи по тези острови естествено следва стила и духа на местността.

камина

Навсякъде витаят островитянски дух и тематика.

трапезария

стълбище

Цветовете са ярки и наситени, намекващи за знойни преживявания денем и тайнствени магии нощем.

Материалите са естествени, цветята са в изобилие. Дървото преобладава в мебелировката, а лена и памука са задължителни за домашния текстил. Всичко това щедро се предоставя за ползване от гостите и е включено в цената, която не надвишава общия  стандарт в Гърция.

перде

Стилът напомня за ухаеща на лавандула селска романтика плюс тюркоазено море и всякакви модерни екстри.

Лефкада

кухня

спалня

под навеса

залез