frida.bg
аурата

Предпазете аурата си от влиянието на негативните енергии

Всеки човек притежава специфично енергийно поле, което може да се определи като метафизическа проекция на физическата му форма. Аурата също така е манифестация на нашия емоционален фон, мислите, които преминават през ума ни, както и на душата ни. Ние лесно можем да се повлияем от аурата на хората около нас, тъй като енегийните ни полета са в непрекъснато взаимодействие. Например, ако някой е негативен, депресиран или преживява тежки емоции това веднага ще ни се отрази. Когато се разделим с този човек можем да се чувстваме изтощени, да усещаме емоции, които не са наши (депресия), както и да се чувстваме зле след това пнякога с дни.

Може би вие знаете от личен опит, че това наситина е така. Понякога ние сме хората с негативна енергия, която изтощава останалите. И в двата случая е важно да умеем да изчистваме енергийното си поле от негативната енергия. Изчистването ще ни върне свободата и лекотата, която е характерна за нас и ще ни предпази от нежелани енергийни намеси, от които нямаме нужда.

Как да изчистим аурата си?

Една дума. Лесно. Просто трябва да бъдем осъзнати и да го правим редовно с ясната мисъл, че се освобождаваме от всяка енергия, която не ни принадлежи. За целта могат да ни помогнат:

Слънчевата светлина

Излезте на открито и постоите на място, огряно от слънчева светлина. Светлината притежава способността да изчиства негативната и да увеличава позитивната енергия. Бъдете осъзнати, когато правите т.н. лечебна слънчева баня. И не забравяйте да пуснете негативната енергия да си отиде от вас.

Водата

Ваната с английска сол, дори когато я направим само на краката си удома, стимулира изчистването на енергията ни и успокоява. Плуването, особено в солена вода, също може да се освободим от ненужната енергия. Дови когато си взимаме душ, това може да ни помогне да се освободим от негаивната енергия, но отново важно е да използваме водата осъзнато и да си казваме  няколко пъти наум: „Водата ми помага да се освободя от всяка енергия, която не е моя”.

Защитете аурата си

Умението да се защитаваме от чужда негативна енергия е изключително важно. Това е един вид „енергийна профилактика”, която всеки трябва да умее да прави. Можем да се защитим най-напред като започнем да избягваме да се срещаме с хора, притежаващи огромно количество преливаща негативна енергия. Това могат да са наши близки и приятели, които трябва да се погрижат първо за себе си. Осъзнавайте кой как ви влияе във всеки един момент.

Понякога срещата с такива хора е неизбежда, например в работната среда. Тогава се научете да се защитавате като визуализирате защитен филм около себе си. Осъзнавайте и разграничавайте вашия емоционален тон от този на останалите и не позволявайте да ви заливат с чужда енергия. Това може да се случи дори и ако предпазваме аурата си. Затова почиствайте енергийното си поле редовно и бъдете хармонични и балансирани!

Прочетете още:

6 практики, с които да се освободим от негативната енергия