Обичате ли тортиля? С пълнеж от свеж айсберг, рукола, чери домати, ароматни сирена и крехко пилешко на грил. Да не забравяме соса и подправките, които изпращат вкуса в друго измерение. И не на последно място – питката. Тънка, с екзотични мексикански корени, хрупкава и невероятно вкусна. Комбинация от много зеленчуци, месо и въглехидрати. Тортилята може да засити глада ви по всяко време на деня и да ви даде енергия, витамини, минерали, протеини и то в комбинация с невероятен вкус!
А най-готиното е, че е лесно (и бързо!) да си я приготвите и има толкова много комбинации, че може никога да не ви омръзне!
Опитайте: тортиля със спанак, хумус и чушки
Това е една изключително лесна и здравословна рецепта с богато съдържание на зеленчуци и витамини! За по-лесно (и бързо!) купете си готови или полуготови питки тортиля. Единственото, което трябва да забъркате е пълнежа и готово! Можете да го направите от вечерта и на сутринта ще имате прекрасна закуска, а защо не и здравословен обяд във офиса.
Какво ви трябва?
- плоска питка за тортиля
- ½ ч.ч. хумус (вижте рецепта за невероятен хумус ТУК!)
- една червена чушка, нарязана на тънки лентички
- 1 ч.ч. „бейби” спанак
- сирене „фета” (или тънки филийки сирене по избор)
Как да го приготвите?
Приготвянето на тази рецепта е лесно като детска игра. Можете да запечете питките тортиля на горещ и сух тиган за няколко минути. Поставете хумуса отгоре като оставите малко разстояние по краищата, около 1 см. Наредете отгоре реченчета червена чушка и добавете спанака. Поставете отгоре сиренето. Можете да поръсите отгоре няколко капки зехтин, както и да овкусите по желание. Завийте тортилята на руло и разрежете на две леко в диагонал. като специалисти!
Опитайте: тортиля „Капрезе” с пилешко месо
Любимата ни салата „Капрезе” придобива нови измерения, когато се съетае с ароматна питка тортиля. Тази рецепта е идеална както за обяд, така и за вечеря, а вкусът е изумителен! Опитайте!
Какво ви трябва?
- плоска питка за тортиля
- прясна моцарела (накъсана на парченца)
- 100 грама пилешки гърди, гриловани
- 5-6 чери доматчета
- няколко листа свежа зелена салата
- свежи листа босилек или друга подправка по избор
- една скилидка чесън
- 2 с.л. зехтин
- 2 с.л. балсамов оцет
- сол и черен пипер
Как да го приготвим?
И тук ще ви трябва и един леко намазнен тиган, който да загреете на средна температура. Запечете питката от двете страни за по една минута. След това втрийте разрязаната скилидка чесън от вътрешната страна, за да остане само леко пикантния аромат.
Смесете зехтина, оцета, няколко щипки сол и черния пипер в купа и разбъркайте. Добавете листата зелена салата, пилешките гърди (нарязани на парченца), моцарелата и листата босилек.
Поставете готовата смес в центъра на питката, добавете чери доматчета, разрязани наполовина и завийте на руло. Вашата супер вкусна вечеря е готова!