frida.bg

5 причини да започнете деня си с йога + ВИДЕО

Йога рано сутрин е един прекрасен начин да започнете деня си! При смяната на сезоните, както е в началото на есента, често се чувстваме уморени, разсеяни и не толкова мотивирани да станем от леглото. Лятната почивка е зад гърба ни, а следващото лято е доста далеч във времето. За да се почувствате заредени с енергия, спокойни и усмихнати още от сутринта, опитайте този комплекс с упражнения! Вижте защо практикуването на асани след като сме отворили очи ще направи деня ви фантастичен и опитайте да се раздвижите още утре сутринта!

Посейте намерение

Началото на йога практиката рано сутрин е чудесен момент да посеете намерение за деня. Например, възнамерете своето намерение по този начин: имам спокойствие, радост, любов, търпение, топлина в сърцето си. Днешният ден е спокоен, върша задачите си с лекота. Когато започнем деня си по този позитивен начин, целия ден ще бъде такъв. Хората са казали: „Денят се познава от сутринта”!

Благодарете на слънцето

Почти всяка практика в йога започва със Suria Namaskar или Поздрав към слънцето. Практикуването на йога рано сутрин е прекрасен момент да благодарим на слънцето, че изгрява и че дава живот на планетата земя. Благодарността е лечебно чувство, което ще преобрази деня ни! Благодарете всяка сутрин за възможността да изживеете деня си като най-добрата версия на себе си!

Енергия на няколко асани разстояние

Йога е прекрасен начин да се отпуснем и да релаксираме, но също и да стимулираме кръвообращението в тялото и да се изпълним с енергия и мотивация за предстоящия ден. Макар и да изисква от вас да станете 30 минути по-рано, йога ще ви накара да се почувствате прекрасно!

 Разпалвате храносмилателния огън

Практикуването на асани сутрин на гладно засилва метаболизма или т.н. храносмилателен огън в традицията на аюрведа. Асаните нежно масажират вътрешните органи и по този начин много по-пълноценно абсорбираме витамните и минералите от храната. И също така се освобождаваме от токсините!

Сутрешната йога е специално време само за вас

Отвъд физическите ползи за тялото ни (да, постепенно тялото ни ще започне да изглежда още по-прекрасно!), сутрешната йога практика ни дава възможност да отделим малко време и да се погрижим за себе си. Да си покажем любов и да си благодарим, че започваме деня си с благодарност, любов и усмивка!

Опитайте тази йога практика и споделете в коментар как сте се почувствали, намасте!