frida.bg
решения

Бързи решения за справяне с творческата „задънена улица“

Творческата криза, когато сме затрупани с работа, изисква бързи и ефективни решения. На всеки се случва и то най-вече, когато най-малко трябва. Когато мозъкът ни буквално е в „задънена улица“ и нищо не помага трябва да направим само едно – направете нещо нестандартно! Няма как да буустнем креативността си, коагто опитваме все същите „изпитани решения“ като допълнително пренапрягане и реплики като „Хайде, нямаш никакво време!“ Да си признаем, те някак не помагат.

Когато сме претоварени със задачи мозъкът ни блокира, за да се защити от претоварване. Направете нещо различно и най-вече, успокойте се! Светът наистина няма да свърши ако не си свършите работата на време. Да, няма да е готино спрямо компанията, за която работите, но ако трябва да изберете между това главата ви буквално да избухне (не от творчески идеи) и това да не си спазите крайния срок. Изберете спокойствието и ще видите, това ще отприщи идеите ви!

Когато сте в творческа „задънена улица“ опитайте да…
… спрете да опитвате

Да, мозъкът ви е достатъчно пренапреграт, затова спрете да опитвате. дайте малко свеж въздух за главата си. Излезте на терасата и просто постойте малко сами, без да се обвинявате, че „нищо не става“. Вслучва се и на на-креативните хора да загубят вдъхновение. Най-добрите идеи се раждат, когато сме спокойни и приемаме работата си като … игра. Да, игра. Ако приемате нещата твърде на сериозно, започвате да мислите с логичната лява хемисфера и естествено творческите идеи секват. Играйте, наслаждавайте се на процеса и ще видите разликата. А докато сте в криза на идеите, просто си позволете да не ви пука толкова. Наистина това е магизно решение, което ще отприщи креативността ви по-бързо и от „магическо хапче“!

… направете нещо странно

Различните идеи се появяват в ум, който си позволява да мисли странно. Така че осмелете се да застанете в странна позиция на тялото, например „жаба“ и се присмейте на собствения си странен външен вид. Позволете си да сте щури и да пуснете „сериозното настроение“. Направете нещо наистина щуро и със сигурност ще излезете от творческата дупка.

… пийте една студена вода

Ако от напрежение сте забравили да пиете вода, не се учудвайте, че мозъкът ви не ражда гениални идеи. Затова пийте една студена вода, хидратирайте се и оставете креативността да потече от вас без усилие!