frida.bg
японките

Разберете кои са тайните на японките за младост и красота

Японките са известни с това, че някак умеят да запазят младостта и красотата си много дълго време. Те почитат ритуалите за красотата още от времето на неустоимите изкусителки гейшите. Но вече те не са строго пазени само за избрани красавици, а са достъпни и за нас! Какво кара японските жени да се чувстват невероятно красиви, разберете сега и опитайте някои от техните съвети за красота и младост, които продължават … практически безкрайно!

Избягвайте слъцето

Японките харесват бялата си кожа и избягват слънцето, за да не я потъмнят. Това е естестически момент, но по този начин те се предпазват от вредния ефект на ултравиолетовите лъчи. Така предпазват кожата си и забавят появата на бръчки и фини линии, без да се налага да използват изключително скъпа козметика. Слънцезащитният фактор при нас може да свърши добра работа. Нанасяйте на кожата на лицето си крем с фактор 50 и ефектът ще е същият, а кожата ви ще остане млада много по-дълго, отколкото сте предполагали.

японките

Масажи за лице

Японките просто обожават масажите за лице и умеят да си ги праят сами вкъщи. Те подобряват циркулацията на кръвта в кожата и по този начин я предпазват от преждевременно отпускане. Масажът на лицето е един от древните ритуали за красота на японките, на които можем да се насладим и днес. Без значение дали ще посетим спа център или ще си го направим сами удома, кожата ни ще бъде като обновена!

Вана за лека нощ

Ваната е специален ритуал за отпускане и красота, която всяка японка прави поне веднъж седмично. Добавете почистване на клетките с нежен ексфолиант и нанасяне на олио за тяло и ритуалът е завършен. Кожата на тялото ви ще бъде обновена и нежна, а стресът премахнат напълно!

Пийте зелен чай

Зеленият чай е богат източник на антиоксиданти и прекрасен начин да забъзаме метаболизма си и да изгорим някоя и друга калория. За да пиете зелен чай като японките обаче трябва да консумирате поне 3 чаши чай на ден!

Маслото от камелия

Маслото от камелия всъщност е екстракт от традиционния японски зелен чай. Познато е в Япония още и като tsubaki и сдържа огромно количество от антиоксиданта ECGС, витамин С и Е, каротеноиди, които се превръщат в тялото ни във витамин А.То съдържа и голямо количетсво омега ( мастни киселин, както и олеинова киселина. Благодарение на безценните си съставки маслото от камелия е „храна за кожата”, която ще я подхрани в дълбочина, обнови и в същото време ще запази нейната младост и красота за по-дълго!