frida.bg

Пълното слънчево затъмнение на 21 Август 2017 обръща нова страница в живота ни

Пълното слънчево затъмнение под знака на зодия Лъв e грандиозното небесно събитие на годината. Затъмнението ще отключи онези смели и уверени промени, за които отдавна жадуваме и се подготвяме. Те няма да се проявят изведнъж, но сигурно и устойчиво ще прокарат своя път чрез силата на светлината, сякаш провъзгласени с небесен декрет, подпечатан от царствения знак на Лъва. Така, както Слънцето неизменно изпълва с енергия и отглежда с любов планетата ни, така и нашият вроден потенциал ще се захрани и осъществи с пълна сила след затъмнението.

В някои кътчета на планетата слънчевата светлина на 21 Август ще бъде прекъсната от 2 минути тотална тъмнина. В небето ще се разиграе илюзорен спектакъл, в който Луната първо ще ‘захапе’, а после ще погълне изцяло Слънцето. Тя ще отнеме блестящата му мантия, образувайки около себе си царствено лъчение, известно под термина диамантен кръг (diamond circle).

затъмнение

Луната свързваме с отвъдния свят и пределите на всичко скрито, тайнствено и подсъзнателно. Но в моменти за затъмнения, тя бива обладана от Слънцето, за да разкрие своите тайни и да ги обагри в диамантена светлина.

Дори и да не сме преки свидетели на този небесен спектакъл, ние косвено ще бъдем обладани от светлината на Слънцето, моментно засмукана от Луната. Нашите твърдост, решителност и постоянство ще бъдат отново тествани. Но само за да усетим още по-сладко вкусът на победата и свободата. Ако сме го заслужили, ще бъдем възнаградени под формата на дългосрочен успех, личностен растеж и щасливи развръзки в бъдеще.

Но преди това тъмнината ще напомни театрално и величествено за себе си.

слънчево затъмнение

Голямото Американско Затъмнение’ 2017

Слънчевите затъмнения са ежегодни събития, но пълното слънчево затъмнение е сравнително рядък феномен, чиито знаменателен и ярък ефект не спохожда еднакво различните части на планетата.

Тази година пълното слънчево затъмнение ще  огрее по пътя си доста голяма част от територията на Съединените щати. То ще премине през северната част на държавата, започвайки от Орегон в 9.04 минути и завършвайки в Южна Каролина.

Yaquina Head Lighthouse в Ню Порт, Орегон ще бъде първата локация, от където за 2 дълги минути ще можем да наблюдаваме как Луната напълно засенчва Слънцето. Пътят на затъмнението ще продължи по-нататъk американската си обиколка през Айдахо, Монтана, Уайоминг, Небраска, Канзас, Айова, Мисури, Илинойс, Кентъки, Тенеси, Джорджия и Северна Каролина. Обитателите на Чарлстон, Южна Каролина ще бъдат последните свидетели на затъмнението.

Поради почти ексклузивните американски права върху таз-годишния небесен спектакъл, пълното слънчево затъмнение на 2017 година ще остане в историята като Голямото Американско Затъмнение (The Great American Eclipse).Подобен визуален ефект не е спохождал американците от северните щати и техните съседи от цели 38 години и няма да ги споходи до 8 Април 2024 година. Ако сте някъде в Америка, не го пропускайте! Някои тълкуватели виждат в него знаменателно събитие, свързано с широко критикуваният нов президент на САЩ, Доналд Тръмп.

ефектът на слънчевото затъмнение

В България тази година пълното слънчево затъмнение няма да се усети толкова атрактивно, тъй като ще настъпи на свечеряване. Но въздействието му ще се отрази на всички обитатели на планетата, включително и на тези по нашите земи.

Магия и театралност на затъмнение 2017

Не липсват суеверни тълкувания, които свързват затъмнението с нещо черно, катастрофално и подмолно, но всъщност тяхната буквалност и наивитет ги лишават от духовна пълнота и градивност.

За сметка на това, древната мъдрост съзирала в затъмнението момент за положителни духовни преобразувания.  Древните смятали, че при затъмнения Слънцето дава път на тъмнината, за да направи възможна своята трансформация. За миг то се скрива, за да излезе пречистило светлината и презаредило енергията си.

Моментната тъмнина посред бял ден се счита от мнозина просветени за миг на висше духовно пробуждане и подготовка за още по-яркото и царствено проявление на светлината.

Тъмнината идва, за да засили контраста и да ни подтикне да оценим светлата страна на нещата.  

Луната захапва Слънцето

Първото визуално впечатление, което бихте добили от небесната сцена на пълното слънчево затъмнение е илюзията, че Луната отхапва част от Слънцето. С напредване на процеса на затъмнение, тъмнината става все по-плътна, температурата рязко спада и природата притихва във всепроникваща тишина. Животните и птиците замлъкват. Хората застиват сякаш в страхопочитание пред въздействащия небесен феномен.

Когато Луната застава между Земята и Слънцето настъпва пълна тъмнина, подобно на тази през нощта. Тогава в небето изпъкват звезди, чиито блясък е бил до преди малко засенчен от този на Слънцето.

Вгледайте се в затъмненото за миг небе и ще можете да видите планетите Марс, Меркурий, Юпитер и Венера.

Когато затъмнението стане пълно в небето се случва явление, известно под името Броеницата на Бейли. Около Луната изкрят частичните проблясъци от затъмненото Слънце, дължащи се на факта, че лунната повърхност не е гладка, а изпъстрена с планини и низини.

диамантен кръг

Когато Луната напълно покрие Слънцето, то образува диамантен кръг аранжиран с множество розови петна, породени от газовите изпарения на повърхността му.

Затъмнението е единственият момент, в който можете да видите атмосферата на Слънцето, или т.н. Слънчева корона.

Астрологичен подтекст

Затъмнението въздейства върху нас със силата на Слънцето и Луната, на светлината и тъмнината. То пречиства, приключва и отпочва. Представете си енергията на новолунието, което ни тласка към нов цикъл и действие, но подсилена от гигантския слънчев усилвател, около който циркулира космическата ни система.

Древните смятали, че в момент на слънчево затъмнение се отваря портал, през който потича божествен поток от енергия.  Под знака на Лъва, затъмнението може да ни изненада с просветляващи послания. То може да донесе и важни прозрения, отнасящи се до лидери, царствени фигури и елитарни особи.

Лъвът винаги е бил символ на властта, опората и светлината. Това дава добър повод на астролозите да бъдат оптимисти и да очакват позитивен ефект на затъмнението в бъдеще.

Слънце и Луна

В контекста на нашият житейски път…

…затъмнението е свързано с определена цикличност и сега то ще ни върне с около 18-19 години назад. Спомнете си какви значителни за вас събития са се случили тогава и може би ще вържете логиката и ще си представите цялостта на житейската си картина в настоящето.

От сегашната ви перспектива, случилото се преди 18 години може да добие нов смисъл. Нещо, случило се в миналото ви е подготвило за това, което ви се случва днес.

Пълните слънчеви затъмнения се смятат за съдбовни не заради някаква особена драматичност, а защото връщат важни житейски теми и сюжети обратно на фокус. Следете събитията, които предстоят да се случат около затъмнението и се опитайте да ги тълкувайте не просто като частни случаи, а като части от едно голямо смислено цяло.

затъмнение на Слънцето

Преоткрийте себе си!

Пълното слънчево затъмнение ще ни помогне да преоткрием своята дълбока същност и желания. Такива, каквито ги чувстваме от сърцето и душата си, без значение какво искат и мислят другите. Без маскировка и без грим.

В тъмнината ще запалим първо малкото вътрешно пламъче на прозрението и с негова помощ ще генерираме наново светлината, нужна за да освети пътя ни в бъдеще.

Затъмнението ще ни помогне да се свържем със своята интуиция, с по-висшите светове и с техните духовни водачи. Ще затвърди в нас нов начин на мислене и действие, които ще ни изведат една идея напред в живота ни.

Пътят към нашето преображение е необратим и това в един или друг смисъл е астрологичното послание на всички небесни явления през тази година. Такава е волята на Космоса като цяло и пълното слънчево заръмнение на 21 Август ще бъде нейно небесно олицетворение.

Подгответе се за най-значителното звездно събитие на годината и се потопете в неговото светлинно шоу с пълното съзнание, че трансформацията е неизбежна, могъща и следва правилната посока.