frida.bg

#DreamBigPrincess на Disney мотивира момичетата от цял свят

Независимо дали сте израснали с мечтата за блестящата опашка на Ариел или за умения за борба с мечове като Мулан, шансовете принцесите на Disney да играят някаква роля в детството ви са емблематични! Същото се отнася и за най-новите филмови издания като Моана, Замръзналото кралство и т.н.  Те се отличават с герои, различни от момичетата, които изпадат в неприятности – Пепеляшка и Снежанка от далечното миналото. Най-новият проект на Дисни – фотокампанията #DreamBigPrincess е посветен на ‘’силната независима жена, която не се нуждае от примамливо очарование’’. Това е днешният стил на принцесите!  Време беше да окуражат женския пол с размер плюс! За всяко момиче с големи мечти има принцеса, която да му покаже, че са възможни!

Съвременни disney принцеси

 Е, дами,  явете се на хоризонта! Твърде дълго се крихте зад гърба на огледалото с размазани от сълзи мечти!

Официалната кампания ‘’Мечтай смело, принцесо!’’ стартира през февруари 2016 г., за да вдъхнови момичета и деца от всички възрасти да реализират амбициите си. Насърчава децата навсякъде по света да мечтаят смело като подчертават вдъхновяващи моменти от историите на Дисни принцесите, които показват вдъхновяващи качества като смелост и постоянство!

View this post on Instagram

As part of an empowering campaign from Disney, 19 photographers captured what it means to be a fearless girl with the power to inspire. ⠀ ⠀ In a joint effort with Girl Up, a United Nations foundation dedicated to empowering girls, Disney continued its #DreamBigPrincess campaign with a fun and fierce photo project. The photographers, who all identify as women, hail from 15 countries, and their definitions of being a fierce girl and woman range from highlighting sports to focusing on STEM subjects to showing the strength of sisterhood.⠀ ⠀ Disney is encouraging others to share photos that capture the spirit of girls with the hashtag #DreamBigPrincess. For every public post with the hashtag on Twitter, Facebook and Instagram (and every like on those posts), Disney will donate $1 to Girl Up and will keep donating to a maximum of $1 million. ⠀ ⠀ Photos: Annie Griffiths & Kate Parker⠀

A post shared by HuffPost (@huffpost) on

За тази нова серия фотографии Дисни организира кампания ‘’Girl up’’ на фондацията на Организацията на обединените нации. Това е неправителствена организация, която подкрепя лидерството и овластяването на младите момичета по света! Целта е да покаже колекция от заинтригуващи снимки , които обхващат млади жени от реалния живот. Инициативата е фокусирана върху вдъхновяващи истории за момичета по целия свят.

Осмели се да мечтаеш смело!

Защо не? Принцесите от всяко поколение трябва да знаят, че могат да постигнат много! В крайна сметка изборът, който ще направите, за да постигнете целта си е във ваша полза! Прозорливи жени фотографи са предизвикани да откриват и документират силни истории с цел да вдъхновят децата. Например Ани Грифитс, която е една от първите жени фотографи от Националната географска фотография, извадиха снимки на млади жени и момичета по целия свят! Запечатани на снимка остават техните мечти, противопоставяйки се на стереотипите. Те ни показват как можем да се борим за това, което мечтаем и никога да не се отказваме! Защото успеем ли, повече няма да има никакви прегради!

Снимките и съобщенията за кампанията са невероятни и докоснаха сърцата на всеки от нас. Една ли е само целта? Абсолютно не! Дисни има много по-голяма цел. Те обещават минимално дарение от 500 000 долара общо за кампанията ‘’Girl up’’! Те ще даряват по 1 долар при всяка публикувана снимка с маркера  #DreamBigPrincess, но най-вече на неговата вдъхновяваща история. Също така и при всеки, който хареса дадена публикация  в #DreamBigPrincess! Всички дарени средства на кампанията са точно, за да помагат на младите жени, майки и дори на младите мъже да се образоват за много реалните и не толкова дистанционно преувеличени способности чрез разказване на истории.

Нека тези млади жени и момичета ви вдъхновят и да завладеете следващото си предизвикателство!

Родолюбивият бразилски фотограф Luisa Dörr заловил 11- годишната сърфистка Сол, която мечтае да стане първият женски състезател, както  и световен шампион от Бразилия!  Малък човек с голяма мечта!

Асима Нараййн, фотограф и бивш фоторедактор на National Geographic Traveler India, засне една снимка на младо индийско момиче, което нарушава обществените стереотипи като преследва образованието и спорта! А Tutya Yilmaz, заловена от фотографа Dilan Bozyel! Тя е 18- годишна художествена гимнастичка от Турция и е най-младата гимнастичка, която е била избрана да представлява страната си на олимпийските игри в Рио 2016.

Кампанията на Disney ни кани да покажем, че можем да бъдем независими и инициативни! И, че никога не бихме се отказали от нещо, което искаме толкова силно.

Автор: Габриела Смилянова

Снимки: Инстаграм